Lasergamen in ruimteschip op Padd’ndag

Lasergamen in een ruimteschip met negen kamers vol rook-, licht en geluidseffecten. Of in een voetbalgame een virtuele keeper met je schoten aan het werk zetten op een groot beeldscherm. Het kan zaterdag 7 september van 12.00 tot 17.00 uur tijdens de Padd’ndag op Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld.

Met de keuze voor lasergamen en het virtuele voetbalspel, wil de Padd’ndag ook jongeren verrassende activiteiten aanbieden. Helaas lukte het voor dit jaar niet om een ‘Wapenveld Got Talent’ op poten te zetten, dat blijft staan voor een volgende editie. De Padd’ndag zelf begint al om 10.00 uur tal van activiteiten op het terrein van Vrieze’s Erfgoed.

Borstelbuil
Molen de Vlijt staat deze Padd’ndag extra in de belangstelling. Om wordt de nieuwe borstelbuil in werking gesteld, omlijst met een optreden van vocalgroup De Mannen uit Heerde met hun bijzondere repertoire van ballads en hits.

Heel Wapenveld bakt
Door de investering in de borstelbuil, kan molen de Vlijt ook haar eigen bloem gaan produceren. Reden voor  het molencomité om een ‘Heel Wapenveld bakt’ te organiseren. Iedereen die mee wil doen, kan zich tijdens de Padd’ndag in de Streekwinkel als deelnemer laten registreren en krijgt dan gratis een kilo bloem mee. De baksels kunnen dan een week later op 14 september tijdens de Monumentendag tussen 9.00 en 10.00 ingeleverd worden. Een jury bestaande uit Edith Westendorp, bakker Ronny van der Horst en Jan Oonk zal de baksels beoordelen en de prijzen toekennen.


Rond Vrieze’s Erfgoed
De Padd’ndag start -zoals gebruikelijk om 10.00 uur- met het rogge dorsen en tal van andere activiteiten op het terrein van Vrieze’s Erfgoed. In de boomgaard staan de stands van verschillende organisaties, ondernemers maar ook met streekproducten als balkenbrij en pannenkoeken.  Ook de bijenstal en de streekwinkel zijn open en in de boerderij is de expositie ‘Wild in de Hattemerpoort‘ te bezichtigen. Een expositie met de restanten van de Halifax DT 795 is in de vitrinewand van de kapschuur te zien.

Standhouders
Op de Padd’ndag zijn er standplaatsen beschikbaar voor organisaties, ondernemers en ook voor particulieren die hun (rommelmarkt)spullen willen verkopen. Een inschrijfformulier kun je aanvragen via info@vriezeserfgoed.nl of tel. 06-15194780.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in