Jan Jaspersschool herdenkt en viert bevrijding van Hattem

Groep 8 van de Jan Jaspersschool herdenkt en viert op donderdag 18 april de bevrijding van Hattem. De leerlingen worden die dag ontvangen door burgemeester Marleen Sanderse en het 4 en 5 mei comité Hattem.

Na een programma in het stadhuis, met verhalen van Edwin van der Wolf en Albert ten Cate, worden de monumenten en plaatsen in de binnenstad bezocht die ons herinneren aan oorlog en bevrijding. De groep legt bloemen bij de voormalige Joodse synagoge en bij de gedenkplaat van de Canadese bevrijders bij de Dijkpoort. Onderweg wordt stilgestaan bij de Stolpersteine in de Achterstraat. Als laatste wordt het oorlogsgraf van sergeant Austin op de Algemene begraafplaats bezocht. De Jan Jaspersschool heeft dit ‘monument’ geadopteerd.

Bevrijding van Hattem
Op 18 april is het 79 jaar geleden dat Hattem bevrijd werd. Een belangrijk moment in de geschiedenis van onze stad, wat we samen herdenken en vieren. Het 4 en 5 mei comité Hattem organiseert ieder jaar met de hoogste groep(en) van een basisschool ‘de Bevrijding van Hattem’.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in