ChristenUnie Hattem: ‘afrit A50 sneller veilig’

Op de afrit van de A50 naar de Hessenweg in Hattem vond vrijdag een aanrijding plaats. Een automobiliste raakte gewond doordat een buschauffeur haar auto niet op tijd in de gaten had. De ChristenUnie wil het kruispunt graag snel veiliger hebben.

De Hattemse ChristenUnie deelt de zorgen van veel weggebruikers die de A50 verlaten. Hans Havinga -die als ChristenUnie-raadslid aandacht heeft voor het verkeer- wil dan ook dat er met spoed een oplossing komt: “Meestal fiets ik, maar als ik eens met de auto naar huis rijd over de A50, ervaar ik dezelfde zorgen. Zeker als je uit de richting Kampen komt, is het uitkijken geblazen aan het eind van de afrit. Er zit daar een bocht in de Hessenweg, waardoor je het verkeer niet makkelijk aan ziet komen.”

Onveilig
Op het kruispunt vonden vaker ongevallen en bijna-ongelukken plaats. In een onlangs gehouden onderzoek naar als onveilig ervaren plaatsen in en rond Hattem is dit punt vaak genoemd. Om aan die onoverzichtelijke situatie een einde te maken ligt het geld al klaar en in 2023 zouden de werkzaamheden moeten starten.

Eerder maatregelen
Hans Havinga: ”Als het aan mij ligt, gaat morgen dit punt al op de schop. Ik heb de wethouder gevraagd hoe hij er tegenaan kijkt en wat er voor nodig is om de op- en afritten al een jaar eerder veiliger te maken. Volgens mij ziet hij er de noodzaak ook wel van in en misschien is er met tijdelijke maatregelen ook wel wat mogelijk. Veel extra geld hoeft een snellere aanpak vermoed ik niet te kosten. Ik denk dat het met de huidige prijsstijgingen en rentestand zelfs voordeliger is om de investeringen naar voren te halen. En onoverzichtelijk of niet, laten we vooral goed blijven uitkijken in het verkeer!”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in