Wandeling Landgoed Windesheim

Op zaterdag 22 oktober 2022 14.00......17.00 uur.

“3 uur wandelen door monumentale natuur”

Ten zuiden van Zwolle ligt Landgoed Windesheim tussen de IJssel en het dorp Windesheim. Een eeuwenoude plek waar natuur en cultuur verweven zijn en samen een natuurlijk, levend monument vormen. Het besloten landgoed oogt ietwat ontoegankelijk en prikkelt je nieuwsgierigheid, wat is daar allemaal te zien en te beleven?

Hoog en laag, donker en licht, besloten en open gebieden met monumentale bomen typeren het gevarieerde beeld van het landgoed. Al wandelend nemen we de tijd om verschillende “stemmingslandschappen”, te beleven, zoals Husley, (1789) de ontwerper van het landgoed, ze noemde.

Ervaar je tijdens onze wandeling iets van wat hij heeft bedoeld? Of word je meer gegrepen door die ene vogel die zich zo prachtig laat horen. Word je geraakt door het zonlicht op gekleurde herfstbladeren. Roepen de sterke geuren van paddenstoelen en bosbodem een stemming bij je op?

Wandel met ons mee door dit spannende monumentale landgoed waar natuur en cultuur samen in beweging zijn en wat de wandelaar niet onbewogen laat.

Voor meer informatie zie https://www.ivn.nl/afdeling/zwolle

 

  • Startpunt: Parkeerplaats aan de Windesheimerweg tegenover het landgoed
  • Starttijd: 14.00 uur
  • Duur: De wandeling duurt ca. 3 uur van 14.00  –  17.00 uur.
  • Giften: Een gift voor het IVN is welkom, contant of met QR-code.
  • Tip: Draag, stevig en waterdicht schoeisel.
  • Gidsen: Jan Waninge en Willemien van Ittersum.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in