Lionsclub Hattem dankt donateurs en Albert Heijn in recordjaar oud- en vreemd geld

Sinds 2015 staat er een box van Lionsclub Hattem bij de Albert Heijn in Hattem, waarin oud- en vreemd geld gedoneerd kan worden. De box bracht het afgelopen jaar in Hattem ongeveer € 2.000 op, waarmee zo’n 133 oogoperaties in Nepal kunnen worden uitgevoerd. Lions Club Hattem dankt alle donateurs hartelijk voor hun bijdrage, en ook Albert Heijn Hattem voor het huisvesten van de zuil. De zuil blijft overigens staan en de inzamelactie gaat door!

Selectie
Het geld uit de zuilen wordt jaarlijks door enkele gepensioneerde vrijwilligers gesorteerd en geteld. Hierbij blijft niks aan de strijkstok hangen. Oud geld wordt omgewisseld bij De Nederlandse Bank, vreemde valuta worden verhandeld tegen de dagkoers, en niet meer geldig muntgeld wordt aan metaalhandelaren verkocht.

Opbrengst
In heel Nederland staan ondertussen meer dan 100 van deze zuilen, die vorig jaar ruim
€ 180.000,- opbrachten, een record! Sinds de start van deze actie is ruim € 1.500.000 bij elkaar hebben gebracht voor oogoperaties in arme landen, voor lokale opleidingen aan (oog)artsen en voor het bouwen van ruimtes waar operaties plaats kunnen vinden. Meer informatie is te vinden op www.fightforsight.nl.

Dorp in Nepal met wachtende dorpsbewoners voor oogcontrole

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in