Kom Handelaren van de Hanze spelen in Hattem!

Op vrijdag 14 juli is Hattem het decor voor het spel Handelaren van de Hanze. Gebaseerd op het bekende spel “Catan”, kun je komen handelen in Hanze goederen. Wie produceert de meeste producten en verdient de meeste Hattemse Knaken?

Korte uitleg van het spel
In de pittoreske binnenstad van Hattem zul je bij de verschillende Nederlandse Hanzesteden grondstoffen moeten verzamelen om je eindproduct te maken. Handel slim in o.a. graan, klei en wol zodat je brood, bakstenen of kleding kunt produceren die je uiteindelijk kunt verkopen. Want wie de meeste producten verkoopt en dus de meeste Hattemse Knaken verdient, wint het spel. Maar pas op voor de zeerover, want die is uit op jouw buit!

Waan je in de Hanzetijd
Met Handelaren van de Hanze waan je je weer even in het Hattem van 1450, de bloeitijd van het Hanzeverbond. Het spel is speciaal voor het Hanzejaar twee keer te spelen in Hattem. De eerste editie van Handelaren van de Hanze vindt plaats op vrijdag 14 juli om 18.30 uur in de binnenstad van Hattem en speel je in teams van 4 ร  5 personen. Het spel duurt ongeveer 2,5 uur en voor het winnende team ligt een mooie prijs klaar!

Hanzejaar
Dit jaar is het Hanzejaar in de 9 Nederlandse Hanzesteden en wordt er extra betekenis gegeven aan 800 jaar Hanze gedachtengoed. Gisteren, vandaag en de toekomst: ze ontmoeten elkaar in de Hanzesteden. Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle: negen parels in het oosten. Al meer dan 800 jaar verbonden door water en historie, uitblinkend in bedrijvigheid en gastvrijheid. Elk met een eigen gezicht, samen de Hanzesteden. Met elkaar รจn op zichzelf, en volop in beweging.

Kaartjes en meer informatie
Kaartjes voor Handelaren van de Hanze zijn te koop via www.ticketkantoor.nl/shop/handelarenhanze of bij het Toeristisch Informatiepunt (Kerkhofstraat 2, Hattem).
Kijk voor meer info op www.visithattem.nl

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in