Vrijwilligers Voerman Museum Hattem vandaag bij omroep GLD

In het tv-programma Van Gelders Grijs van onze mediapartner Omroep Gelderland zijn vandaag de vrijwilligers van het Voerman Museum Hattem te zien. De uitzending is op 9 mei om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland en wordt daarna ieder uur herhaald. Of kijk online terug! De uitzending staat onderaan dit bericht.

Meer informatie over de opnames is hier te lezen op onze website.

In de tv-gids van omroep GLD wordt het programma als volgt aangeprezen: ‘Hattem is al eeuwen een inspiratiebron voor kunstschilders. Het stadje biedt prachtige wolkenluchten boven de IJssel, uitgestrekte bossen en landgoederen en een pittoresk centrum met eeuwenoude monumenten. Die wolkenluchten inspireerden ook schilder Jan Voerman, aan wie één van de musea in Hattem gewijd is: het Voermanmuseum.

Kinket
Vanaf het allereerste wordt het museum bijna volledig door vrijwilligers in stand gehouden. Zij zorgen voor de dagelijkse gang van zaken: ze bemensen de kassa, of zijn gastheer of gastvrouw. Jochem praat met vrijwilligster Diny Kinket (72). Met haar wandelt hij langs de beroemde Voermankoepel, waar vroeger schilder Jan Voerman zijn beroemde wolkenluchten boven de IJssel schilderde. Voor haar een bijzondere plek omdat haar man daar ook zijn atelier had. En wat zit er ìn de IJssel? Jochem houdt een viswedstrijd met vismeester Eef van der Gronde (71). Wie gaat er winnen?’

Gemist? Kijk hier terug!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in