Vrijwilligers Voerman Museum Hattem in ‘Van Gelders Grijs’

Wat houdt de ouderen van Gelderland bezig en hoe ervaren zij dingen? Dat zie je bij Van Gelders Grijs bij onze mediapartner Omroep Gelderland. Presentator Jochem van Gelder gaat op bezoek bij ouderen.

Naast de vele gesprekken die Jochem voert, wordt er elke week een portret gemaakt van een markante oudere en wordt er een grootouder-kleinkind-quiz gespeeld. Deze week werden er opnamen gemaakt met vrijwilligers van het Voerman Museum Hattem.

Diny Kinket
Van Gelders Grijs
wordt elke week opgenomen vanuit een andere locatie. Elke aflevering staat een andere organisatie, vereniging of woonzorgcentrum centraal. Presentator Jochem van Gelder sprak deze week in Hattem met vrijwilliger Diny Kinket. In het gesprek kwam ook het werk van haar vorig jaar overleden man kunstschilder René Kinket uitgebreid aan bod. René Kinket overleed op 10 mei van het vorige jaar.

Verrassing
In het Voerman Museum Hattem is momenteel de expositie ‘René Kinket, beeldend verteller’ ingericht. Jochem van Gelder bezocht met Diny deze expositie en bij dit bezoek wachtte haar een verrassing. In aanwezigheid van enkele genodigden was een speciale opening van de tentoonstelling georganiseerd, uiteraard met inachtneming van de coronaregels.

 

Quiz
In de ‘grootouder-kleinkind quiz’ ontpopten vrijwilliger Duco Schotborgh en zijn kleinkind Koen zich bij quizmaster Jochem van Gelder als enthousiaste deelnemers.


Uitzending
Van Gelders Grijs
over de vrijwilligers van het Voerman Museum is op 9 mei om 17.20 uur te zien bij onze mediapartner Omroep Gelderland. (daarna ieder uur herhaling).

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in