Alle kinderen geslaagd bij Verkeersexamen in Hattem

Wethouder Auke Schipper gaf vandaag op basisschool Het Palet het startsein voor de verkeersexamens van Veilig Verkeer Nederland in Hattem. Alle basisscholen in Hattem deden weer met de groepen 7 aan het examen mee. In het totaal gingen 153 kinderen van start.

Verkeersdiploma
Ondanks een aantal moeilijke situaties is er goed gefietst en konden alle kinderen het verkeersdiploma in ontvangst nemen. Het gemiddeld aantal fouten tijdens het examen lag dit jaar afgerond op 1 fout gemiddeld per leerling.

Richting aangeven
De meeste fouten werden gemaakt bij het richting aangeven en het over de schouder kijken. Kinderen uit groep 7 van de Van Heemstraschool hadden de minste fouten (0,82 fouten gemiddeld) en nemen vrijdag de wisselbeker in ontvangst.

Verkeersgewonden onder kinderen
De meeste ongevallen met kinderen vinden plaats op de route van en naar school. In de afgelopen drie jaar vonden ruim 10.000 ongelukken plaats in de buurt van scholen. Een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen met kinderen in het verkeer is de drukte tijdens het halen en brengen met auto’s en de onervarenheid van kinderen in het verkeer.

Lopend of fietsend wegbrengen
Het oefenen voor en het fietsen van het verkeersexamen draagt bij aan een hoger bewustzijn en een grotere ervaring van kinderen. Het is ook belangrijk dat ouders in de jaren ervoor zoveel mogelijk hun kinderen lopend of fietsend naar school brengen. Hierdoor doen de kinderen de noodzakelijke ervaring voor veilige verkeersdeelname op. Ook voorkomt dit drukte en onoverzichtelijke situaties in de schoolomgeving.

Het examen werd mogelijk gemaakt door de gemeente Hattem, ROV Oost-Nederland, Veilig Verkeer Nederland (VVN), fietsspeciaalzaak Gaperslanden en ruim 20 vrijwilligers.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in