Hattemse kinderen planten op Nationale Boomfeestdag

Woensdag 18 maart is het Nationale Boomfeestdag. In Hattem planten kinderen van de Van Heemstraschool en de Jan Jasperschool daarom bomen aan de Leliestraat en Tulpstraat. Dit doen zij in aanwezigheid van wethouder Carla Broekhuis.

Doel van de Nationale Boomfeestdag is om kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar op een leuke manier kennis, inzicht en begrip voor groen bij te brengen. Zo leren zij dat groen een belangrijk onderdeel is van een duurzame leefomgeving en dat zij daar zelf een bijdrage aan kunnen leveren.

Feest
Kinderen van de Van Heemstraschool en de Jan Jasperschool vieren samen de boomfeestdag. Leerlingen van de Jan Jasperschool planten samen met wethouder Carla Broekhuis om 09.45 uur de eerste boom aan de Leliestraat. Om 10.15 uur planten leerlingen van de Van Heemstraschool de volgende boom aan de Tulpstraat. De aanplant van de bomen vormt onderdeel van een feestelijke ochtend. In de Leliestraat en Tulpstraat is in de afgelopen periode groen gerooid, omdat het niet meer vitaal was. Met het planten van de bomen tijdens de Nationale Boomfeestdag voorziet de gemeente deze straten van nieuwe beplanting.

‘Groen is gezond’
Wethouder Broekhuis vindt de Boomfeestdag een belangrijk moment in de educatie van kinderen over groen: β€˜Het is goed dat kinderen weten dat ze zelf een belangrijke rol kunnen spelen in hoe hun leefomgeving er uit ziet. We vinden het allemaal prettig als de omgeving netjes is en liefst ook nog voorzien van mooie bomen of struiken. De aanwezigheid van groen is niet alleen gezond, maar het geeft kinderen ook de ruimte om op een grasveldje lekker te rennen of te spelen. Ik hoop dat de kinderen vandaag zien dat het fijn is om buiten te zijn en te zorgen voor je omgeving!’

Thema 2020: Bomen geven Energie!
Bomen zijn een super klimaatmaatregel. Ze nemen niet alleen CO2 op en zuiveren de lucht, ze maken ook de school- woon- en werkomgeving koeler, gezonder en leefbaarder. Ze zorgen daarnaast voor een hogere biodiversiteit en een betere waterafvoer van hevige regenval. Bomen geven ons op alle fronten enorm veel energie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in