Hattem voorbeeld in aanpak JOGG

De gemeente Hattem wordt in Het Parool van 8 maart jl. als voorbeeld genoemd in de aanpak van het programma Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Het Parool: “Vooral in gemeenten die al langer met de JOGG-aanpak werken vallen kinderen af. Ter illustratie: in Hattem nam het aantal kinderen (5-14 jaar) met overgewicht in vier jaar tijd af van 13 naar 9 procent.”

Week voor de Gezonde Jeugd
Komende week is de Week voor de Gezonde Jeugd. Op initiatief van de overkoepelende JOGG-organisatie vinden tijdens de week in heel het land activiteiten plaats die een gezonde leefstijl stimuleren. Koning Willem-Alexander opende gisteren samen met kinderen deze week.
In de week voor de Gezonde Jeugd van 11-15 maart kan iedereen in Nederland laten zien hoe belangrijk het is dat jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving en die tevens uitnodigt om te spelen en bewegen wanneer ze dit willen. Gemeenten, maatschappelijke organisaties, het Nederlandse bedrijfsleven en vele lokale professionals zetten deze week een extra stap vooruit! Waarbij de focus ligt op Bewegen.

Gezond ontbijt maken
Natuurlijk door ook Hattem mee aan deze campagne. Op donderdag 14 maart organiseert JOGG-Hattem in samenwerking met Albert Heijn Hattem, de Jan Jaspersschool & Eduna verschillende activiteiten. Zo leren de deelnemers een gezond ontbijt en gezonde toetjes maken en gaan ze sporten met de buurtsportchoaches in gymzaal De Hunze.

De activiteit begint om 14.30 uur en duurt tot 16.00 uur en richt zich op kinderen uit groep 3 t/m 8. De deelname is gratis. Wil jij deelnemers dan kan je je aanmelden via buurtsportcoach@mfcdemarke.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in