IJsbaan in Hattem, op weg naar….

IJsverenigingen in het hele land zijn druk bezig om de natuurijsbanen klaar te krijgen voor het publiek. Ook in Hattem heerst (schaats)koortsachtige bedrijvigheid.

Eerst moet alle sneeuw van de baan af, zodat de komende nachten het eis voldoende dik kan worden. Daar wordt nu hard aan gewerkt. Bij het gedeelte van de ingang ligt nu al zo’n 6 tot 8 cm ijs.

Maar het grote probleem is dat op het tegenoverliggende deel 80 cm aan sneeuwduin ligt. “En daaronder ligt dus nu helemáál nog geen ijs’, laat de ijsvereniging weten. “Er is een kraan bestelt en die haalt vanmiddag de sneeuw daar weg. Dan nog een paar nachten lekker vriezen en dan…
Lees verder na de video!

Richtlijnen
Natuurijsbanen mogen open, maar in groepen schaatsen zit er niet in. Iedereen boven de 18 jaar mag maximaal in tweetallen schaatsen. Overigens moet de 1,5 meter afstand dan wel gehouden worden. Kinderen onder de 18 jaar mogen wel met een groepje samen het ijs op. Mocht het te druk worden, kunnen burgemeesters ingrijpen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld besluiten parkeerplekken af te zetten, of de baan dicht te sluiten. IJsvereniging Hattem laat weten de de regels van de Rijksoverheid en de richtlijnen van de KNSB te volgen. “En we hebben nauwe afstemming met de gemeente Hattem.”

Als de ijsbaan in Hattem open gaat

  • De baan is alléén toegankelijk voor leden van de IJsvereniging Hattem.
  • Er wordt in tijdsblokken geschaatst en vooraf inschrijven is verplicht. Een link naar het reserveringssysteem komt bij opening op de website van de IJsvereniging te staan.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in