Vier prachtige woontrends van 2021

Het is elk jaar een komen en gaan van trends. Ook in het vreemde jaar wat 2020 was, was dit natuurlijk het geval. Zoals het interieur van de Nederlandse huizen er vorig jaar uitzag, zo zal het er in 2021 niet meer uitzien. Er komen immers nieuwe woontrends op. Dit betekent niet dat je direct je hele interieur om moet gooien, maar het kan wel slim zijn om inspiratie te gebruiken van de trends. Dit is bijvoorbeeld ook mogelijk bij je hoekbureau waar je je thuiswerkplek van hebt gemaakt in tijden van corona. Gebruik dan de onderstaande woontrends.

Japandi
Als je het woord Japandi leest dan zul je direct denken dat deze woonstijl afkomstig is uit Japan. Ja, dat klopt ook wel. Gedeeltelijk tenminste. Japandi is namelijk een beetje van Japan, maar ook een beetje van Scandinavië. Op de kaart liggen deze delen van de wereld ontzettend ver uit elkaar, maar alsnog hebben ze verrassend veel met elkaar gemeen. Als je dit vertaalt naar het interieur van je huis dan is Japandi een sobere woonstijl met prachtige contrasten. Hierbij kun je onder andere denken aan neutrale kleuren, zachte stoffen en organische vormen. Tegels passen bovendien perfect in de Japandi stijl.

Bright Bubble
We hechten meer dan ooit waarde aan een comfortabel thuis op het moment door het coronavirus. Dit is dan ook een woontrend in 2021. Hier past onder meer de knuffelbare stoffen bij, zoals onder andere linnen en wol. Hetzelfde geldt ook voor ronde vormen en lichte kleuren. In een woonkamer vind je veel rechte vormen, maar er hoort ook zeker iets ronds te staan. Deze lichte en knuffelbare stijl wordt ook wel de Bright Bubble genoemd. Het staat voor rust en een lege pagina. Met andere woorden, het is een nieuw begin met een focus op zacht, simpel en soepel.

Wereldreis
Daarnaast zullen we dit jaar ook op wereldreis gaan in ons eigen huis, nu het niet echt mogelijk is met het vliegtuig. Je zult dit doen door meubels en accessoires vanuit allerlei landen te combineren in je interieur. Hierdoor zul je een erg bijzonder gevoel creëren in je woning. Een intens kleurenpalet hoort hier zeker bij, wat gecombineerd moet worden met aardetinten. Dit zal zorgen voor een zacht en mooi geheel. De basis van je huis kan dus donker zijn, maar je moet ook diverse materialen met elkaar mixen. Denk aan hout, messing, beton, satijn, et cetera.

Duurzaam
Duurzaamheid zal ook in 2021 een belangrijk rol gaan vertolken. Steeds meer mensen zullen kiezen voor een meubel dat gemaakt is van een gerecycled materiaal of een exemplaar dat tijdloos is, waardoor het dus langer mee zal gaan. Veel woonmerken spelen al in op deze trend. Cor Unum is hier een goed voorbeeld van. Hier kun je terecht om keramiek van Nederlandse ontwerpers te kopen. Deze producten zijn stuk voor stuk niet alleen bijzonder, maar ook duurzaam verantwoord. Cor Unum zit in een oude keramieken fabriek in Noord-Brabant, waar ze de prachtige artikelen produceren.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in