Vrijwilligersacademie presenteert cursusprogramma

In november 2018 is de vrijwilligersacademie N.O.V. officieel van start gegaan. De vrijwilligersacademie is er voor vrijwilligers en biedt workshops en bijeenkomsten aan voor alle vrijwilligers die actief zijn in gemeente Epe, Heerde en Hattem. De vrijwilligersacademie is een samenwerking tussen de vrijwilligersplatforms uit gemeente Heerde en Hattem en EpeDoet! uit Epe.

Na de succesvolle workshopavond die de vrijwilligersacademie november jl. heeft gehouden en waar ruim 20 vrijwilligers hun kennis deelden over netwerken, samenwerken en het werven van fondsen, presenteert de organisatie nu het workshopprogramma voor de komende maanden.

Voorkomen is beter dan genezen
Op 30 januari is de aftrap met de workshop Goed Voorbereid op noodsituatie. Het Rode Kruis NO Veluwe verzorgt deze workshop waarbij het uitgangspunt is: Voorkomen is beter dan genezen. Veel ongelukken of noodsituaties ontstaan in en rond het huis. Als vrijwilliger heb je vaak zicht hoe het bij anderen is gesteld en helpt deze workshop je dingen te herkennen. Er wordt informatie gegeven over te nemen maatregelen om het ontstaan van noodsituaties te voorkomen, want dat kan immers iedereen overkomen. Je kan hierbij denken aan een ongelukkige val in huis, extreme hitte of langdurige stroomuitval. Door vooraf na te denken over waar de risico’s liggen, kun je meestal eenvoudig stappen zetten om deze risico’s te verkleinen. Deze voorbereiding kan in en rond het huis plaatsvinden en kan gelden voor de situatie nu, maar ook voor later.

Deze workshop is op donderdag 30 januari en start om 19.30 uur. Locatie: Rode Kruis-gebouw, Lohuizerweg 18 te Epe.

Informatie en aanmelden
Hattemers kunnen informatie over de vrijwilligersacademie krijgen en zich aanmelden via de contactpersoon van Hattem: Henk Buerman, mobiel 06-52 66 00 63, hbuerman@rodekruis.nl
Inschrijven voor de workshop kan via: koppelswoe.nl/vrijwilligers academie-epedoet/ 

Andere workshops
Verder staan er de volgende workshops op het programma:

  • Goed omgaan met dementie, maandag 10 februari, aanvang 19.30 uur, Verian-gebouw, Stationstraat 25, Heerde.
  • Alternatieve bestuursvormen voor de vereniging, woensdag 4 maart, aanvang 19.30 uur, Episch centrum, Pastor Somstraat 2-4, Epe.
  • Omgaan met mensen met lichte beperkingen of autisme, woensdag 15 april, aanvang 19.30 uur, Rode Kruis-gebouw, Van Galenstraat 40, Hattem.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in