Volleybaldames HVV pakken volle buit

HVV speelde dit weekend tegen OMS dat niet heel hoog op de ranglijst staat. Voor de wedstrijd werd benadrukt dat HVV haar eigen spel en tempo moest blijven spelen, omdat  het tempo van OMS waarschijnlijk een stuk lager zou zijn. En dat er waarschijnlijk minder hard geslagen aanvallen zouden zijn. En dit bleek inderdaad zo te zijn…

Zoals vaker moest HVV even op gang komen en keken de dames in de eerste set even tegen een achterstand aan. Maar bij 7-7 kreeg HVV de slag te pakken en wist een beetje wat er te verwachten was van de andere kant van het net. Veel rommelballen, balletjes net via de blokkering, geen hard geslagen ballen en enkele geplaatste ballen in de hoeken. HVV wist de draad goed op te pakken en kon gevarieerd spelen. De set ging met 15-25 naar HVV.

De tweede set werd dezelfde lijn voortgezet. De priegelballen kwam wat beter aan bij spelverdeelster Linda Draaijer, waardoor er aanvallend meer gescoord kon worden en variatie mogelijk was. Het centrum van OMS lag behoorlijk open en Germaine van Winkoop wist met regelmaat met een geplaatste bal daar te scoren. Met 12-25 zat er niet heel veel spanning in de set.

De beruchte derde set -waarin nog wel eens de concentratie wat wegzakt en de gemakzucht naar boven komt- ging inderdaad iets moeizamer. De servicedruk aan HVV-kant was af en toe wat minder en sommige bedachte korte balletjes lukten net niet. De set was daarmee iets spannender, maar met 18-25 nog steeds geen kans voor OMS.

In de vierde set leek OMS het op te geven. Er zat weinig overtuiging meer in en er lukte aan die kant weinig meer. HVV kon er op los serveren en van de kant van OMS kwam weinig meer terug. Met 7-25 was het duidelijk dat HVV een flinke maat te groot was.

Met deze overwinning staan de dames van HVV op een duidelijke 2d plek met nog één belangrijke wedstrijd voor de Kerst. Donderdag spelen de dames om 19.30 uur tegen Pauwervoll, de nr. 3 in de competitie.