Maak kennis met het Erf van Daendels

Op zaterdag 19 oktober ben je welkom op het Erf van Daendels. In 1802 startte de Hattemer generaal Herman Willem Daendels de ontginning van de heidevelden van de Noord-Veluwe. Hij bouwde daar een buitenhuis die daarom het Erf van Daendels wordt genoemd.

Schapenschuur
Oudere bebouwing staat er niet meer, maar de voormalige schapenschuur op de Dellen in de gemeente Heerde is onlangs opgeknapt. Het is een prachtige ruimte geworden om natuurliefhebbers te ontvangen. Ook gaat de schuur functioneren als startpunt voor excursies, inclusief die naar de Wild Observatie Post.

Natuur ontdekken
Er staat een kopje thee of koffie klaar en voor de kinderen is er limonade. Een mooi moment om de ruimte en de prachtige natuur rondom het Erf van Daendels te ontdekken. De aanwezige boswachters van Gelders Landschapen Kasteelen (GLK) vertellen er meer over en nemen bezoekers mee voor een heerlijke wandeling. Voor kinderen van 4 tot 10 jaar zijn er leuke en leerzame activiteiten in de natuur.

Parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg
Vanaf de A50 neem je afslag 29, (Heerde, Wezep) en houd je richting Wezep aan.
Na 300 meter sla je linksaf de Nieuwe Zuidweg op en volg je deze ongeveer 3,5 km tot de parkeerplaats aan je linkerhand.

De ontvangstruimte Erf van Daendels is geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Wandelingen met de boswachters starten daar regelmatig. De deelname is gratis en reserveren is niet nodig. Meer weten? Bel Anja Kwakkel: 06-25488561

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in