Plas in de kerk en stof op ’t Veen in veelzijdig vragenuurtje Hattemse raad

Het traditionele vragenuurtje afgelopen maandag 8 juli, waarin wethouders reageren op informatiebehoeften vanuit de gemeenteraad leverde onder meer vragen op over schone lucht, plassen in of tegen de kerk en stof en geluidsoverlast.

Schone lucht
Het CDA bij monde van Robert Klaassen wil weten of Hattem ondersteuning aanvraagt bij de Provincie in het kader van het Schone Luchtakkoord. Wethouder Tjitske Siderius laat weten dat dit inderdaad het geval is en dat de raad op de hoogte wordt gehouden van het vervolg.

Plas in of tegen de kerk?
HattemCentraal wil weten waarom de Gasthuiskerk geen vergoeding krijgt omdat ze wel haar toiletdeuren opent tijdens evenementen. ‘Zou het niet passend zijn om in ieder geval een passende vergoeding te regelen?’ Koen Castelein, ‘wethouder hoge nood’ aldus de voorzitter, reageerde door aan te geven dat de GHK geen openbaar toilet heeft en dus niet binnen de regeling valt.

Compliment
ChristenUnie raadslid Jan Jaap Zijlstra was 28 juni aanwezig bij het Vier de Zomer festival. Hij sprak zijn waardering uit voor het festival.

WZZ, wanneer?
PvdA/GroenLinks’er Tonny Keizer wil graag weten wanneer de woonzorgzone op en rond de oude ijsbaan van start gaat, nu de Raad van State binnenkort wellicht goedkeuring verleent aan plannen de plannen. Wanneer start de bouw als de uitspraak positief is? Wethouder Koen Castelein wil dit ‘zo snel mogelijk doen’ en stelt daarvoor alles in het werk.

Stof en herrie
Fractie André Borst heeft vragen over de geluid- en stofoverlast die het  bedrijf TP&T op het terrein veroorzaakt. Bewoners kregen onlangs te horen dat het bedrijf de overlastgevende activiteiten mag uitbreiden. De wethouder geeft aan dat zolang TP&T binnen de wettelijke kaders opereert er geen middelen zijn om het bedrijf aan te pakken. Kastelein: ‘Er was juridisch geen enkele mogelijkheid om deze aanvraag te blokkeren. We zijn wel met het bedrijf en de buurt in gesprek over de plannen op langere termijn.’
Borst betreurt het dat dit voor de buurt als een overval komt. De mensen daar zijn ‘hoogst verbaasd’. Kastelein geeft aan dat dat nu juist de aanleiding voor en de inhoud van de brief was. ‘Participatie was niet mogelijk en dat hebben we de buurt dan ook laten weten in dezelfde brief.’

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in