Bushaltes in Gelderland worden rookvrije zones

Provinciale Staten hebben de wens uitgesproken dat er in en rond Gelderse bushaltes rookvrije zones komen. In alle 3 de Gelderse vervoersregio’s waaronder de Veluwe werken regionale vervoerders aan de aanpassing van de bushaltes. De invoering van de rookvrije zones moet voor de zomer van 2021 zijn afgerond.

Fijn al u hier niet rookt
Inmiddels zien reizigers bij meer dan de helft van alle bushaltes op de panelen van abri’s en bushaltepalen de uiting ‘Fijn als u hier niet rookt’.
Alle stations en perrons zijn sinds oktober 2020 al volledig rookvrij. In treinen en bussen mag ook niet worden gerookt. Omdat bushaltes geen eigendom zijn van de provincie, gaat het om een vrijblijvend verzoek aan reizigers om niet te roken.

Gedeputeerde voor openbaar vervoer Jan van der Meer onderschrijft de wens van Provinciale Staten van harte. De provincie sluit met de rookvrije zones bij bushaltes aan op de landelijke campagne ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. De Rookvrije Generatie wil kinderen beschermen tegen tabaksrook en verleidingen om te gaan roken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in