Koninklijke erepenning voor imkersvereniging Wezep, Hattem, Oldebroek

Dinsdag 7 juli was het precies honderd jaar geleden dat imkersvereniging Wezep-Hattem-Oldebroek werd opgericht. Een bijzondere mijlpaal die oorspronkelijk groots gevierd zou worden. Vanwege de coronasituatie heeft het bestuur de festiviteiten uitgesteld. Wel was er dinsdagavond voor leden gelegenheid om samen het glas te heffen op dit bijzondere jubileum.

Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek was ook aanwezig bij deze bijeenkomst van de imkers. Behalve lovende woorden had zij ook een mooie aankondiging en verrassing voor de leden van de vereniging. Burgemeester Haseloop: “In de aanloop naar deze feestelijke dag, 100 jaar imkervereniging Wezep-Hattem-Oldebroek heeft een aantal mensen uit uw bestuur de moeite genomen om een Koninklijke erepenning aan te vragen. U kunt dat zien als het predicaat Koninklijk, maar dan voor verenigingen. Het is een eer en genoegen u te kunnen melden dat deze mooie titel aan uw vereniging is toegekend. De officiële uitreiking doen we op een ander moment, maar ik feliciteer u nu graag al van harte met deze titel.”

Feest verplaatst
De erepenning zelf wordt pas volgend jaar officieel uitgereikt. Het jubileumfeest, oorspronkelijk gepland voor 10 juli, is vanwege corona verplaatst naar 2021.

In het kader van het jubileum heeft de vereniging ook een nieuwe bijenstal en educatieruimte gebouwd en is de bijentuin opnieuw ingericht.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in