Fundag jonge mantelzorgers

Op vrijdag 3 mei organiseerde de Koninklijke van der Most uit Heerde i.s.m. de Steunpunten Mantelzorg uit Heerde, Epe en Hattem een Fundag voor jonge mantelzorgers. In totaal zijn 40 kinderen uit deze gemeenten met 13 begeleiders naar attractiepark Slagharen geweest. Ondanks de kou hebben zij een supergave dag gehad.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen die niet zorgeloos kunnen opgroeien, omdat er bij hen thuis iemand ziek is of een beperking heeft. 1 op de 4 kinderen in Nederland groeit op in zo’n situatie. De Steunpunten Mantelzorg willen graag de herkenning van én erkenning voor deze kinderen/jongeren vergroten.

Hulp uit eigen omgeving
Het meest zijn deze kinderen gebaat bij hulp uit hun directe omgeving. Dat kan een familielid, een buurvrouw of de leerkracht zijn. Dat hoeft niet groots te zijn, soms is even vragen hoe het gaat al genoeg. Maar soms is er meer hulp nodig. In die gevallen kan het Steunpunt Mantelzorg wellicht de helpende hand bieden.

Neem contact op
Steunpunt Mantelzorg is er voor alle mantelzorgers. Ben jij een jonge mantelzorger en wil je hulp of gewoon eens je verhaal vertellen, neem dan gerust contact op. Je kan daarvoor een e-mail sturen naar Monique Scholten steunpuntmantelzorg@swhattem.nl of bellen met 038-4432881.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in