Certificaat voor Taalvrijwilligers Taalpunt

Wethouder Carla Broekhuis heeft in de bibliotheek van Hattem certificaten uitgereikt aan de nieuwe vrijwilligers van het Taalpunt. De nieuwe vrijwilligers hebben de taal- en/of rekentraining gevolgd bij het Taalpunt. De taalvrijwilligers komen uit de gemeenten Heerde en Hattem.

Anderen helpen met taal of rekenen
De nieuwe taalvrijwilligers vinden het belangrijk om volwassenen te helpen om beter te leren lezen, schrijven, spreken en voor sommigen ook rekenen. Zij hebben de afgelopen maanden bij het Taalpunt een training van vier of zes dagdelen gevolgd.

Passend
Bij een Taalpunt kan iedereen terecht die beter wil leren lezen en schrijven. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of taalvrijwilliger bij gezocht. Taalpunten zijn belangrijk bij het bestrijden van laaggeletterdheid. Hierbij werken de Bibliotheek, gemeente, de stichting Lezen en Schrijven, welzijnsorganisaties en andere partners samen.

In de Bibliotheken in Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Vaassen, Wapenveld en Wezep is een Taalpunt aanwezig. Ga voor meer informatie naar www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/educatie/taalpunt.html

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in