Gemeenteraad Hattem gaat bekendheid vergroten ‘en wil meer in gesprek’

De gemeenteraad van Hattem heeft een communicatieplan opgesteld voor de raadsperiode tot 2022. Het eerste zichtbare resultaat hiervan is een fotobord in de hal van het Stadhuis, naast de raadzaal waarop alle raadsleden met foto, naam en partij op een rijtje staan. De gemeenteraad en het college van B&W krijgen hiermee letterlijk een gezicht. 

Meer zichtbaarheid en bekendheid
De raad heeft zich voor deze raadsperiode twee doelen gesteld. Zij wil de zichtbaarheid en bekendheid van de gemeenteraad vergroten en meer in gesprek met de inwoners van Hattem. Deze doelstellingen passen binnen de ambitie van de gemeente om, daar waar mogelijk, samen met inwoners, ondernemers en organisaties van Hattem beleid te maken en uit te voeren. De gemeenteraad wil graag in gesprek met inwoners, organisaties en bedrijven om te horen wat zij vinden van zaken die in Hattem spelen. Deze informatie kunnen raadsleden gebruiken bij hun besluitvorming.

Raadspagina
Om dit te bereiken is het belangrijk dat de inwoners weten wie de gemeenteraad is, wat ze doet en hoe ze bereikt kan worden. Behalve het bord in de hal verschijnt met ingang van februari elke maand een speciale raadspagina in de media met daarin bijvoorbeeld informatie over onderwerpen op de commissie- en raadsagenda’s, de raadsleden, de mogelijkheden om in te spreken of mee te praten bij de commissievergadering.

Website
Daarnaast wil de gemeenteraad ook via sociale media in contact komen met inwoners en beter laten zien wat zij doet. Ter ondersteuning van deze doelen is de website van de gemeenteraad vernieuwd. Op www.hattem.nl/gemeenteraad is bijvoorbeeld alle informatie over de commissie- en raadsvergaderingen, informatienota’s en door de raad gestelde vragen te vinden.

RTV Hattem
Alle commissie- en raadsvergaderingen worden al jaren rechtstreeks door RTV Hattem uitgezonden op radio, tv en webstream. Deze vergaderingen zijn ook via onze website terug te luisteren en terug te zien. De gemeenteraadsleden zijn bovendien vaak te gast bij het actualiteitenprogramma ‘Hattem Actueel.’

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in