HAVO komt met nieuwe cadeaubon, winkeliers geven korting met oude bon

Er komt een opvolger van de Hattemer Cadeaubon. Ondernemersvereniging HAVO is achter de schermen druk bezig om een nieuw initiatief op te starten. De winkeliers in Hattem geven tijdelijk 10% korting bij inlevering van de oude cadeaubon.

Afgelopen week werd duidelijk dat door de faillissementsaanvraag van uitgever Jupijn de huidige Hattem Cadeaubon niet meer inwisselbaar is. Jupijn-eigenaar Wilfred Willemsen weet dat de HAVO gaat proberen een nieuw initiatief te starten en schrijft op de website van De Dijkpoorter: “Advies aan de Hattemer is om dan ook niet de bonnen weg te gooien, maar te bewaren. Dat zal niet van vandaag op morgen zijn, maar er gaat gewerkt worden aan een nieuw initiatief.”

Waarborgen
Klaas van Dieren, voorzitter van de HAVO, geeft aan: “Ondanks dat wij als partij hier geen  enkele invloed op hebben doet het ons zeer dat de cadeaubon niet meer kan worden gebruikt. Niet alleen de Hattemer ondernemers, maar ook onze trouwe klanten.” De HAVO maakt zich dan ook hard voor een nieuwe opzet voor de Hattemer Cadeaubon met de nodige financiële waarborgen.

Wanneer en hoe een nieuwe Hattemer Cadeaubon wordt uitgegeven is niet bekend. De opzet wordt getoetst op kwaliteit en toekomstbestendigheid. Van Dieren: “In deze fase is rust en bedachtzaamheid een belangrijk ding, dus het kan voor het gevoel van de klanten lang duren, maar we willen het goed doen.”

Veel gedupeerden
Op Facebook staan veel reacties te lezen van Hattemers die Hattem Cadeaubonnen hebben en die niet meer kunnen inwisselen. Ook is er verontwaardiging waarom het besluit zo plotseling is gekomen. De dag voor de mededeling dat de bonnen niet meer ingewisseld konden worden, hebben leden van de HAVO nog cadeaubonnen verkocht aan klanten.

Ontbreken financiële garantie
De vraag is of de HAVO niet kritischer had moeten zijn op het moment dat zij besloten met Uitgeverij Jupijn te gaan samenwerken voor de Hattem Cadeaubonnen. Uit de reacties van de ondernemers blijkt dat zij ook verrast zijn dat er geen waarborg is voor de cadeaubonnen. Margreet Hartman van de HAVO geeft aan dat dit feitelijk in goed vertrouwen is gegaan. “En het ging ineens allemaal ook heel erg snel; we werden overvallen door de ernst van de situatie. Toen hebben wij de ondernemers direct geadviseerd om de Hattem Cadeaubon niet meer aan te nemen en ook niet te meer te verkopen.”

Compensatie
De Hattemer winkeliers hebben inmiddels de handen ineengeslagen en zijn een actie gestart. Ter compensatie krijg je bij inlevering van de Hattem Cadeaubon nu tijdelijk 10% korting. “Dit uiteraard tot het maximum van de waarde van de bon. Het is een schrale troost, maar het is in ieder geval iets,” schrijft de HAVO op haar Facebookpagina.

1 REACTIE

 1. Beste mensen van de HAVO,
  Vandaag was ik bij de Bruna, om mijn 2 bonnen van elk 10€ te verzilveren. HIER KREEG IK DE INFORMATIE, DAT DIT ALLEEN KAN BIJ BESTEDING VAN MINIMAAL 50 €. IN DAT GEVAL ZOU IK EEN KORTING VAN 2€ KRIJGEN.
  Dus niet , zoals in bovenstaand artikel gesuggereerd wordt, 10% van de aankoopwaarde, maar 10% van de bon!
  Zo moet ik helaas vaststellen, dat ook hier geen eerlijke informatie gegeven wordt.
  Met vriendelijke groet.
  Elfriede Armonies

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in