Kleine Veer dit jaar meest populaire recreatieve pontje over de IJssel 

Het Kleine Veer tussen Hattem en Zwolle is het populairste recreatieve pontje op de IJssel. Dat blijkt uit een inventarisatie van Wim Eikelboom op Rivierverhalen.
Over de rivier de IJssel varen vijf seizoensveertjes voor wandelaars en fietsers: In Rheden, Gorssel, Veessen, Hattem en Zalk. Alle pontjes gingen afgelopen maand uit de vaart en zijn in winterrust.

Rivierverhalen zet op een rij hoeveel bezoekers de pontjes hebben overgezet in 2022.
Het Kleine Veer steekt er met kop en schouders bovenuit met 75.000 passagiers. De topdag was hemelvaartsdag in mei met 900 overzettingen.

De veerdienst van Rheden naar Lathum aan het Rhederlaag telde 50.000 overzettingen. Het Dommerholtsveer volgt met 42.000 fietsers en wandelaars. Dit veertje tussen Gorssel en Wilp kon zeven weken niet varen wegens laagwater in de IJssel. Het Zalkerveer bracht dit jaar 20.000 mensen over en weer en ondervond geen hinder van de lage rivierstand.

Het Kozakkenveer bij Veessen lag in het hoogseizoen twee weken aan de kant wegens de extreem lage waterstanden. Daardoor bleef de teller steken op 15.500 passagiers, terwijl dat normaal gesproken zo’n 25.000 mensen per seizoen gebruik maken van dit veertje naar Fortmond.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in