Onthulling ‘Witte anjer perkje’ voor en door Hattemer veteranen

Op zaterdag 11 juni wordt in Hattem een zogenaamd witte anjer perkje onthuld. Burgemeester Marleen Sanderse verricht de onthulling samen met de betrokken Hattemer veteranen. De onthulling vindt plaats in het parkje aan de buitenkant van de Dijkpoort aan de Kleine Gracht om 11.00 uur.

De witte anjer is het nationale symbool voor erkenning en waardering voor de Nederlandse Veteraan. Sinds de realisatie van het eerste witte anjer perkje in 2019 hebben veel gemeenten dit voorbeeld gevolgd. Hattem sluit hier graag bij aan.

Kunstwerk
Een aantal Hattemer veteranen is samen met de gemeente enthousiast aan de slag gegaan met het ontwerp van het perkje. Naast het planten van witte anjers en het realiseren van een plek voor de veteranenvlag, is er ook een kunstwerk gemaakt, wat het perkje zal markeren.
Burgemeester Sanderse onderstreept het belang van deze plek: “Er zijn ruim 80 veteranen in Hattem. Mannen en vrouwen, jong en oud, die zich voor onze vrijheid hebben ingezet en dat nog steeds doen. Het witte anjer perkje met het kunstwerk symboliseert die vrijheid en spreekt de verdiende erkenning en waardering uit naar onze veteranen.”

Uitnodiging
Geïnteresseerden zijn van harte welkom om op 11 juni aanwezig te zijn bij de onthulling. In het bijzijn van de Hattemer veteranen kan de locatie bekeken worden. De burgemeester en de betrokken veteranen vertellen iets over de bedoeling van het perkje en het kunstwerk.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in