Help mee aan meer vlinders en wilde bijen in Hattem!

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kun je deze dieren op jouw terrein helpen? Wat zijn bij-vriendelijke bloemen?

Bewoners in het buitengebied van Hattem kunnen zich nu aanmelden voor een biodiversiteitsplan. Ook kunnen ze zich nog aanmelden voor de cursus ‘Biodiversiteit op en om het erf’ op 20 en 23 april. Kijk voor meer informatie en aanmelden op landschapsbeheergelderland.nl/biodiversiteit-hattem.

Biodiversiteitsplan op eigen erf
Grondeigenaren in het buitengebied van Hattem kunnen een gratis advies krijgen om de biodiversiteit op hun terrein te versterken. Dat kan bijvoorbeeld door het creëren van voedsel- en nestgelegenheid voor vogels, vlinders, wilde bijen en insecten. Dat kan met struiken en bomen die zorgen voor een langere bloeiboog of door het inzaaien van bloemrijke kruiden en het ophangen van nestkasten. Een adviseur van SLG maakt in overleg met de eigenaar een biodiversiteitsplan. Zo kun je bijdragen aan een bloeiend bijenlandschap dat ook voor andere dieren een geschikte leefomgeving biedt. De beplanting, nestkasten en zaaigoed voor inheemse bijenbloemen kunt u met aantrekkelijke korting aanschaffen. Heb jij interesse in een biodiversiteitsplan? Dan kun je je aanmelden via de website landschapsbeheergelderland.nl/biodiversiteitsplannen-hattem/.

Veldbezoek
Na aanmelding voor deelname aan dit project krijg je een veldbezoek door een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan. Op een centrale uitdeeldag in het najaar ontvangen alle deelnemers hun plantmateriaal en nestkasten. Het zaaigoed wordt per post geleverd.

Cursus over Biodiversiteit
Ook wordt in april een cursus over biodiversiteit georganiseerd. De theorieavond van deze cursus vindt plaats op 20 april in het Stadshuis in Hattem. Op 23 april is er een inspiratieochtend bij landgoed de Vuursteen in Hattem. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Meld je snel aan, want er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Dit project maakt deel uit van een groter biodiversiteitsproject in de gemeente Hattem. Samen met bewoners, bedrijven en organisaties wil de gemeente Hattem verder bouwen aan een bloeiend landschappelijk netwerk met aantrekkingskracht voor allerlei dieren én recreanten. Het biodiversiteitsproject wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in