Aangepaste Dorcas Voedselactie in Hattem

Vanwege het oplopende aantal besmettingen en de coronamaatregelen hebben de coördinatoren in Hattem de actie aangepast.

Bij Albert Heijn, Vechtstraat en Boni, Kleine Gracht -die hun medewerking al hadden toegezegd- kun je nu een flyer met informatie en mogelijkheden om te doneren meenemen van een tafel of bij de kassa’s. Ook worden er flyers huis-aan-huis bezorgd.

Kleurplaten zijn bij kerk en school afgeleverd voor het inkleuren door de kinderen. De kleurplaten gaan naar de arme mensen met de voedselpakketten. Tijdens de Dorcas Voedselactie wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld om voornamelijk voedsel in Oost-Europa in te kopen voor ouderen in die regio.

Hoe kan ik bijdragen?
Je kunt bijdragen aan de Dorcas Voedselactie door te geven via het scannen van een QR-code met je mobiel, of via www.dorcasvoedselactie.nl, of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie of via de digitale collectebus ‘Dorcas Voedselactie Hattem’ via dorcas.nl/acties/collecte-46415

       

DVA_Flyer Supermarktactie

Oost-Europa
De coronacrisis heeft in Oost-Europa voor grote problemen gezorgd. In Roemenië bijvoorbeeld is het voor Dorcas moeilijk om haar werk te doen. Door meerdere lockdowns is het lastiger om eenzame ouderen te bezoeken. Die staan er vaak alleen voor. Daarom zet Dorcas alles op alles om de landelijke actie op een nieuwe manier vorm te geven. Ook in 2020 moest de actie op het laatste moment worden omgezet. Zo’n 8.000 Nederlandse vrijwilligers hebben er toen voor gezorgd dat het voedsel lokaal kon worden ingekocht en op tijd bij de mensen is bezorgd.


Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat meer dan 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van mensen in nood.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in