Deze week geen Dorcas Voedselactie in Hattem

De voor eind deze week geplande Dorcas Voedselactie in Albert Heijn aan de Vechtstraat en Boni aan de Kleine Gracht gaat niet door. De organisatie gaat bezig om een gewijzigde voedselactie te organiseren.

Dorcas laat in een verklaring weten: “De overheid heeft ons geadviseerd om afstand te houden en wil dat we opnieuw, ook in supermarkten, mondkapjes dragen. Beide zijn dusdanig beperkend voor de Dorcas Voedselactie dat we de actie niet door kunnen laten gaan. Bovendien: veiligheid staat voorop, zo is steeds onze boodschap geweest. Dat betekent: de veiligheid van onze vrijwilligers maar ook de veiligheid van klanten en personeel van de supermarkten. We keken er met z’n allen enorm naar uit om weer in actie te kunnen komen. Maar vooral: we weten dat het voedsel zo hard nodig is. Juist dit jaar.”

Gewijzigde actie
Dorcas heeft inmiddels diverse suggesties gekregen om toch de benodigde gelden op te halen voor het doel wat niet gewijzigd is: ‘Een voedselpakket voor de allerarmsten in Oost Europa’. “De komende dagen gaan we aan de slag om een gewijzigde Dorcas Voedselactie op te zetten”, aldus Dick Visser, coördinator in Hattem.

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat meer dan 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Kijk ook op www.dorcas.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in