Week van Duurzaamheid van start

de Week van Duurzaamheid, die twee weken duurt, is van start gegaan. Tijdens deze week, die van 5 tot en met 17 oktober duur en waaraan gemeenten van de Noord-Veluwe meedoen, zijn er veel (informatie)activiteiten. Alles hierover is na te lezen op een speciale website.

De activiteiten in Hattem en die van ondernemers uit Hattem zijn:

Energiespreekuur
Op 7 oktober is er tussen 17.30 en 19.30 uur is er een energiespreekuur in Hattem. Wil jij jouw woning duurzaam maken, maar loop je ergens tegenaan? Vraag dan een gesprek aan! Tijdens dit gesprek van 25 minuten krijg je gratis woningadvies van een onafhankelijke energieadviseur. Het advies wordt gratis aangeboden door de gemeente Hattem.

Veluwe Duurzaam op de Markt
Op 14 oktober van 13.00 tot 17.00 uur is het duurzaamheidsloket van de Noord-Veluwe te vinden op de wekelijkse markt. Hier kan je terecht voor al je vragen rondom duurzaamheid. Ook kan je bij het duurzaamheidsloket op de markt terecht als je iets wilt weten over subsidies, advies voor jouw woning of meedoen aan een van de acties.

Huis-aan-huiskrant
In de Hattemer van deze week zit een speciale bijlage over de Week van Duurzaamheid waarin de deelnemende bedrijven zich presenteren. In de huis-aan-huiskrant zit ook een flyer waarmee je een gratis oplaadstop kan ophalen bij het duurzaamheidsloket op de markt.

Isolatie-actieweken
Van 12 tot en met 31 oktober heeft Hubo Hattem de Isolatie-actieweken. Tijdens deze actie kun jij 25% van je aankoopbedrag van isolatiemateriaal terug krijgen. Deze actie is gericht op de doe-het-zelver. Dat betekent dus dat je bij een bouwmarkt je materialen kunt kopen en met je bonnetje een deel van het aankoopbedrag terug kunt krijgen. Je kunt er alles over vinden op: www.veluweduurzaam.nl/isolatie-actieweken. Hubo biedt zelf ook nog een korting, namelijk 15%. Jij ontvangt dus dubbele korting! Een korting van de bouwmarkt en een korting via de Veluwe Duurzaam.

Aanbiedingen van ondernemers
Diverse Hattemer ondernemers hebben speciale aanbiedingen. Zoals Jan Borst. In deze winkel verkoopt men spijkerbroeken van volledig gerecyclede grondstoffen.
Ook is het mogelijk om op een andere manier duurzaam met grondstoffen om te gaan. Nog Steeds Leuk en Déjà-Vu zijn hier voorbeelden van. De eerste ruilt kinderkleding en de tweede verkoopt tweedehands boeken.
De DA brengt het duurzame merk Weleda onder de aandacht tijdens de Week van Duurzaamheid en Henri Bloem zet in op de wijnen van de familie Pugibet, een innovatieve wijnboer uit Frankrijk.

Op de speciale website staan verder nog de volgende Hattemse activiteiten vermeld: gratis interieuradvies bij Houtwerk, het maken van een testrit met een elektrische auto bij Oving of een elektrische fiets bij Veltkamp Tweewielers en Fietsspeciaalzaak Gaperslanden. Bij Brends & Slump kan je informatie krijgen over duurzame verbouwing aan je woning. In het informatiecentrum van Koller kan je een Adviesgesprek Duurzame techniek krijgen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in