IJssellandschap inspireert kunstenaars

Kunstenaars uit Zwolle, Hattem, Heerde en zelfs Den Ham hebben vrijdagochtend in Zwolle meegedaan aan een schildersbijeenkomst langs de oever van de IJssel. Het kunstenaarstreffen bleek een creatieve stimulans voor de deelnemers, want het IJssellandschap werd op veelzijdige wijze vastgelegd, met fraaie werken als eindresultaat die binnenkort in het Voerman Museum Hattem te bewonderen zijn.

De bijeenkomst werd gehouden bij een schilderijlijst van drie bij twee meter, die is geplaatst aan het Voerman Struinpad. Dit wandelpad loopt langs de Zwolse oever van de IJssel en biedt uitzicht op de rivier en het tegenovergelegen Hattem. Het struinpad is genoemd naar de schilder Jan Voerman senior en toont het landschap zoals de schilder dat moet hebben gezien toen hij veelvuldig Hattem en het IJssellandschap met zijn indrukwekkende wolkenluchten op het doek zette. Het motto voor deze ochtend was dan ook ‘de IJssel schilderen door de ogen van Jan Voerman’. Het weer zat mee en boven de IJssel waren ook nu weer aansprekende wolkenluchten te zien.

Tekst gaat na de film verder.


De creatieve samenkomst was georganiseerd door IJsselliefhebber Wim Eikelboom in samenwerking met het Voerman Museum Hattem. Wim Eikelboom was deze ochtend eveneens aanwezig, waarbij hij enkele boeiende verhalen over de IJssel wist te vertellen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in