Tentoonstelling ‘Noordelijke Aquarellisten’ in Voerman Stadsmuseum Hattem

In het Voerman Stadsmuseum Hattem is vanaf zaterdag 27 augustus de tentoonstelling ‘Noordelijke Aquarellisten’ te zien. Zoals de naam al aangeeft, beoefenen de kunstenaars, die deel uitmaken van deze groep, de aquareltechniek. De groep bestaat uit Johan Meeske, Riny Bus, Jan van Loon, Robin d’Arcy Shillcock, Jan Velthuis en Dorry van de Winkel

De groep Noordelijke Aquarellisten werd in 1981 in Groningen opgericht. De leden exposeren regelmatig gezamenlijk als groep en zetten zich in voor de promotie van de aquareltechniek. In hun werk laten zij zien dat waterverf, net als olieverf, een professioneel schildersmedium is. De wisselwerking tussen papier water en verf geven de aquarel een unieke schilderachtigheid mee.

Tot januari
Het werk van de Noordelijke Aquarellisten blijft tot en met volgend jaar januari in het Hattemse museum te zien. De nieuwe tentoonstelling, met een grote verscheidenheid aan aquarellen, is ondergebracht in de grote tentoonstellingsruimte op de eerste etage. Deze expositie volgt ‘De dingen dichtbij’ op, waarin de afgelopen maanden het werk van de Deventer kunstenaar Jaap Nieuwenhuis voor het voetlicht werd gebracht.

Nóg een nieuwe tentoonstelling
Naast de ‘Noordelijke Aquarellisten’ presenteert het Voerman Stadsmuseum Hattem vanaf zaterdag 3 september nog een nieuwe tentoonstelling. Dan verwelkomt het museum ‘Grafische Communicatie’, met het surrealistische werk van kunstenaar Bert Windhorst. Deze expositie is de opvolger van ‘Habitat’. Het werk van de Hattemse kunstenares Roeli Rumscheidt is nog tot en met 28 augustus te bekijken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in