Wethouder Broekhuis blij met Groenstructuurvisie

Wethouder Broekhuis presenteert met trots en enthousiasme de Groenstructuurvisie Hattem. Het conceptplan is door B&W aan de gemeenteraad gestuurd om het definitief vast te stellen.

“Het is prachtig hoe wij omgaan met openbaar groen,” vertelt Broekhuis enthousiast. “Het is een behoorlijk breed gedragen document. Veel maatschappelijke en groen-organisaties hebben in de totstandkoming geparticipeerd en maar liefst 140 mensen hebben de enquête ingevuld.”

Eikenprocessierups
Een voorbeeld dan het groenbeleid is de bestrijding van de eikenprocessierups. In heel Hattem hangen nestkastjes, maar er gebeurt meer. “Er is nu een maaibeleid en we zaaien meer gebieden in met bloemen- en kruidenmengsels. Die laten we zo lang mogelijk in bloei staan. We proberen dit zoveel mogelijk te doen door werk met werk. Een voorbeeld hiervan is de groenstrook langs het nieuwe voet- fietspad van het Roseboomspoor. Deze strook wordt meteen na afronding van het werk ingezaaid,” aldus wethouder Broekhuis.

Nog te verkopen groen
In de visie is Hattem opgedeeld in 18 deelgebieden die elk een eigen gebiedspaspoort hebben. Elk gebied start met de huidige karakteristiek van het gebied, gevolgd door het gewenste beeld, met daarbij weergegeven de belangrijkste pijlers die voor dat gebied gelden. Het tweede deel van het paspoort beschrijft de inrichtings- en beheeruitgangspunten puntsgewijs. Verder wordt er een kaart gemaakt van het nog te verkopen groen.

De commissie Algemene en Ruimtelijke Zaken bespreekt in haar overleg van 12 april de groenstructuurvisie. Deze vergadering begint om 20.00 uur en is live te volgen via tv-Hattem – Radio Hattem en via de livestream op www.hattem.nl/gemeenteraad.

Meer weten?
De concept-Groenstructuurvisie met bijlagen is beschikbaar op de website van de gemeente Hattem.
Groenstructuurvisie groenvisie
Groenstructuurvisie Gebiedspaspoorten
Groenstructuurvisie algemene inleiding en structuurplan

1 REACTIE

  1. Heel jammer van de mooie bomen !
    Komen dus nieuwe bomen voor terug !
    Maar niet op het stuk Gasthuiskamp / Schakelaarskamp : geen boom te zien !waar er eerst wel minimaal 4 stonden !
    Wij willen ook wel graag schaduw !

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in