VVD Hattem: “Blij met advies verkenners Kop van de Veluwe”

VVD Hattem is blij met het advies van de verkenners over de bestuurlijke toekomst van de Noord-Veluwe. In dit rapport staan twee adviezen die een gezamenlijke actie vragen van de betrokken gemeenten van de Kop van de Veluwe: Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Elburg.

  • Participeer actief in de Regio Zwolle
  • Maak werk van niet-vrijblijvende samenwerking in de bedrijfsvoering.

“Wij pleitten al jaren voor meer samenwerking in en met de Regio Zwolle. Aansluiting met de vierde economische regio van Nederland (Regio Zwolle) is wat de VVD al jaren voor ogen heeft. VVD Hattem heeft altijd afstand genomen van de Samenwerking Noord-Veluwe en is Zwolle blijven benoemen als de regio waar Hattem een natuurlijke binding mee heeft. Een zeer sterke economische regio met een goede infrastructuur voor groei en waar gunnen voorop staat in de samenwerking. Deze roep van de VVD om grens ontkennend samen te werken met Zwolle, was jaren bestuurlijk een (IJssel)brug te ver.

De Provincie Gelderland begon zich zorgen te maken over de kwaliteit van de gemeenten als de Samenwerking Noord-Veluwe ophield te bestaan. Zij stuurde twee verkenners voor een nieuw rapport. Daarin moest voor de Provincie duidelijkheid komen of Hattem nog wel de wettelijke taken naar behoren kan uitvoeren. Staan de financiƫn onder spanning en hoe gaat men om met nieuwe opgaven, zoals bijvoorbeeld de Regionale Energie Strategie waren de vragen waar antwoorden op moesten komen.

Deze duidelijkheid wordt nu gegeven. De focus voor de samenwerking, zo luidt het advies van de verkenners, dient volledig belegd te worden op het niveau van de Regio Zwolle.

Daar waar Provinciegrenzen in het verleden een belemmering vormden, zien we dat Hattem een Poort vormt richting Zwolle en het Noorden. Deze positie biedt voor zowel Hattem als Regio Zwolle veel kansen en mogelijkheden voor de toekomst.”

@Fractie VVD Hattem

Kop van de Veluwe: ā€˜Participeer actief in de Regio Zwolleā€™

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in