Kleding, koffie en minder zorgen ‘Om de hoek bij Nicole’

WAPENVELD – Het worden spannende weken voor Wapenveldse Nicole Hendrix. Maandagmorgen 15 januari gaan de deuren open van ontmoetingsplek Om de hoek bij Nicole in de voormalige schilderswinkel op de hoek van de Klapperdijk/Wildekampseweg. Daarmee krijgt het kledingwinkeltje waarmee ze in haar schuur begon een verrassend vervolg. ‘De gratis kleding is de hoofdzaak niet, het gaat er om elkaar te ontmoeten, je hart te laten spreken en mensen bij de hand te nemen om hoopvol op weg te gaan naar een toekomst met minder zorgen’, zo vat Nicole haar missie samen.

Uitweg uit de problemen
Nicole begon eind augustus met het weggeven van overtollige kleding via haar Boutique Second Chance. Al snel kwam ze er achter dat weggeven van kleding leuk was maar dat de achterliggende oorzaak van de armoede om meer vraagt dan een gratis jas, hoe fijn die ook is. Als ervaringsdeskundige weet Nicole de manier om een uitweg uit de problemen te zoeken.

Winkelpandje
Een artikel in De Stentor leidde er toe dat ze overspoeld werd met kleding en er contact werd gelegd met de Dorpsraad. Die kwam met het idee om te zien of het winkelpandje niet gebruikt kon worden als locatie voor de ontmoetingsplek die Nicole voor ogen stond. Wat volgde waren gesprekken met pandeigenaar Rik Stuivenberg van Vita Nova Vastgoed. Samen met Erna Aalbers werd een Ondernemingsplan gemaakt en Jan Nitrauw startte namens de Dorpsraad een crowdfundingactie.

Beduusd
‘Ik ben ongelofelijk blij verrast over wat dit initiatief allemaal heeft losgemaakt. Binnen enkele dagen was bijna 2.500 euro toegezegd, ik kreeg een koffiezetapparaat en waterkoker, een stofzuiger, de saus om te schilderen en nog eens zakken vol kleding. En uit de reacties blijkt vooral hoe geweldig mensen het vinden om anderen te kunnen helpen’, zo vat Nicole nog steeds beduusd de ervaringen van de afgelopen weken samen.

Zaak van vertrouwen
En nu gaat ze op 15 januari gewoon beginnen. ‘Verwacht van mij geen oproepen om taboes te doorbreken of je er niet voor te schamen om hulp in te roepen. Gewoon beginnen is het beste. Mensen die hier binnenstappen voor een kop koffie of thee, een gratis jas of die gewoon geen brood kunnen kopen, moeten er op vertrouwen dat er Om de hoek bij Nicole een oplossing is. Dat moet groeien. Maar uit de reacties die ik nu al krijg, reken ik er op dat we op de goede weg zijn”, aldus Nicole d
ie uiteraard ook niet alles zelf kan. Daarom is er nauw contact met de organisatie Stip van de gemeente Heerde en werken Erna Aalbers en Jan Nitrauw aan de oprichting van een eigen stichting om Nicole en haar werk te ondersteunen.

Meer ideeën
Ook wordt gewerkt aan uitbreiding van de dienstverlening. ‘Er komt een voedselkast en ook kunnen we persoonlijke verzorgings- en menstruatieproducten verstrekken. Ook zijn er ideeën voor een moeder-kind-café’, geeft Nicole aan. De openingstijden van Om de hoek bij Nicole zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur. Voor informatie, vragen en suggesties kan men mailen naar
OmdehoekbijNicole@gmail.com.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in