St. Andreasschool trapt textielrace af

Wie in de komende dagen kinderen met oud textiel voorbij ziet komen, ziet leerlingen van de St. Andreasschool. Kinderen van de hoogste groepen van die school nemen deel aan de textielrace, een competitie tussen tien Noord-Veluwse basisscholen die strijden om de grootste hoeveelheid textiel. Wethouder Koen Castelein verrichtte donderdag 14 maart de officiële aftrap door het eerste kledingstuk in te leveren.

Wethouder Koen Castelein en gastdocent Beer in actie

Kinderen weten van recyclen
De meeste leerlingen blijken al actief kleding te recyclen, zo merkt gastdocent Beer als hij de leerlingen vraagt naar wat ze met hun oude kleren doen. Broeken en truien krijgen vaak een tweede leven via Vinted of Marktplaats. Andere kinderen melden dat ze nogal eens naar de kringloopwinkel gaan om kleding weg te brengen of soms ook zelf te kopen. Voordat de gastles verder gaat, krijgt wethouder Koen Castelein het woord om de campagne officieel van start te laten gaan.

Het eerste kledingstuk is binnen

Eerste kledingstuk is binnen
Castelein doet dat door een rompertje waar zijn dochter uit is gegroeid aan een leerling van de Andreasschool te geven die het op haar beurt in een van de kledingbakken laat afdalen. Daarmee is de campagne officieel van start en het eerste gedeelte van de bodem van de nu nog lege kledingcontainers bedekt.

Meedoen
Wie de leerlingen van de Andreasschool wil helpen om de textielrace te winnen, meldt zich bij https://textielrace.nl. Na het invoeren van een paar gegevens komt er een leerling van de Andreasschool langs om de kleding op te halen.

RTV Hattem-tv maakte opnames in de klas waar de wethouder de actie startte.

Van 18 maart tot 11 april
De Textiel Race Noord-Veluwe vindt plaats van 18 maart tot 11 april. De Textiel race Noord-Veluwe is een initiatief van de gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Hattem. Zij zorgen er samen met Climpex en Rova voor dat het ingezamelde textiel goed terecht komt en goed gerecycled of hergebruikt wordt.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in