Kunnen we schaatsen in Hattem?

Er staat een dik pak sneeuw op ons te wachten én strenge vorst. Maar dat betekent niet dat het coronavirus plots verdwenen is. Daarom hebben de Veiligheidsregio’s een aantal regels opgesteld om coronaproof van het schaatsen te genieten.

Natuurijsbanen mogen open, maar in groepen schaatsen zit er niet in. Iedereen boven de 18 jaar mag maximaal in tweetallen schaatsen. Overigens moet de 1,5 meter afstand dan wel gehouden worden. Kinderen onder de 18 jaar mogen wel met een groepje samen het ijs op. Mocht het te druk worden, kunnen burgemeesters ingrijpen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld besluiten parkeerplekken af te zetten, of de baan dicht te sluiten.

IJsvereniging Hattem laat weten de de regels van de Rijksoverheid en de richtlijnen van de KNSB te volgen. “En we hebben nauwe afstemming met de gemeente Hattem.”

Wat betekent dat als de ijsbaan in Hattem open gaat?

  • de baan is alléén toegankelijk voor leden van de IJsvereniging Hattem.
  • er wordt in tijdsblokken geschaatst en vooraf inschrijven is verplicht. Een link naar het reserveringssysteem komt bij opening op de website van de IJsvereniging te staan.
Wordt nú lid en schaats straks ook op de ijsbaan

De ijsvereniging heeft een mooie actie voor de schaatsliefhebbers. “Als jij nog geen lid bent en je wilt je inschrijven, dan kan dat via onze site. Schrijf je in vóór 7 februari 12.00 uur en je hebt gegarandeerd uiterlijk zondagavond 7 februari jouw lidmaatschapskaart in huis. Je hebt die nodig om een reservering te kunnen maken.

Schaats niet op de uiterwaarden
Waterschap Vallei en Veluwe waarschuwt schaatsliefhebbers niet te gaan schaatsen op de ondergelopen uiterwaarden. Die uiterwaarden zullen snel in ijsvlaktes veranderen als het zo hard gaat vriezen als verwacht, maar de ijsvloer kan óók makkelijk breken.

Het waterpeil in ondergestroomde uiterwaarden beweegt mee met dat van de rivier. Het water kan dus onder het ijs wegzakken. Als dat gebeurt, zal de ijsvloer aan de kanten breken en scheuren. Schaatsers kunnen niet zien hoe diep het water onder het ijs is.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in