‘Hattem Heroes’ werkt aan een gezond gewicht

Een aantal partijen in Hattem slaat de handen ineen om kinderen met overgewicht en hun ouders te helpen.

In het programma ‘Hattem Heroes’ gaan een kinderfysiotherapeut, een diëtist en een schoolmaatschappelijk werker samen met een kind en de ouders aan de slag om gezonder te worden.

Eten, drinken en bewegen
Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. Bestrijding van overgewicht onder de jeugd is dan ook hard nodig. Gezond eten, drinken én voldoende bewegen dragen bij aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. De drie professionals richten zich daarom op deze drie factoren.

Leefstijl
“De insteek van Hattem Heroes is dat er gewerkt wordt aan een blijvende verandering van de leefstijl. De kinderfysiotherapeut gaat 1 á 2 keer per week actief bewegen met het kind. Naast het verbeteren van de conditie en de spierkracht is het ontwikkelen van plezier in bewegen hierbij heel belangrijk”, zo laten de initiatiefnemers weten.

Lekker in je vel
De diëtist gaat zowel met kinderen als ouders aan de slag om aan een gezond voedingspatroon te werken. De maatschappelijk werker gaat aan de slag met een blijvende verandering van gedrag en bijvoorbeeld met het zelfbeeld van het kind. Hiermee bereiken zij dat de deelnemende kinderen een gezond gewicht bereiken en weer lekker in hun vel zitten.

Jongeren op Gezond Gewicht
Hattem Heroes is onderdeel van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Hattem. Het doel van JOGG is om een gezonde leefstijl weer gewoon te maken met als effect een daling van het aantal kinderen en jongeren met overgewicht en obesitas.

Meer informatie
Meer weten over “Hattem Heroes”? Neem contact met één van de (school)maatschappelijk werkers, via maatschappelijkwerkhattem@verian.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in