Koninklijke erepenning voor imkersvereniging Wezep-Hattem-Oldebroek eindelijk uitgereikt

Op zaterdag 4 september ontving Imkersvereniging Wezep-Hattem-Oldebroek de Koninklijke erepenning uit handen van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing. Oorspronkelijk zou deze uitreiking plaatsvinden tijdens een grootse viering van het 100-jarige bestaan op 7 juli 2020, maar vanwege de corona-maatregelen werden noodgedwongen zowel de uitreiking als de festiviteiten uitgesteld. In het kader van het jubileum zijn er wel al een nieuwe bijenstal en educatieruimte gebouwd en is de bijentuin opnieuw ingericht.

De erepenning wordt door de Koning toegekend aan verenigingen, stichtingen of instellingen en symboliseert de waardering voor bijzondere verdiensten. De meer dan 100 vrijwilligers van de Koninklijke imkersvereniging houden zich op allerlei vlakken bezig met het in stand houden en bevorderen van de imkerij, de bijen en de biodiversiteit in de regio. Ook organiseert de vereniging lezingen, cursussen en excursies en is daarmee van groot belang voor de lokale samenleving.

Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing: “Een Koninklijke erepenning symboliseert het respect en de waardering van de Koning voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. Het is mooi om deze Koninklijke Erepenning nu ook daadwerkelijk uit te kunnen reiken. Ik feliciteer de imkervereniging van harte met haar jubileum en met deze erkenning en hoop dat zij nog lang een mooie en actieve rol in onze mooie omgeving blijven vervullen.”

Bij de uitreiking was ook de burgemeester van Hattem, Marleen Sanderse, aanwezig, aangezien de imkersvereniging ook voor de Hattemers is.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in