Gebeier klokken Andreaskerk ‘pokkenherrie’?

Als het aan Gina Guldenaar (raadslid VVD Hattem) ligt, mag het volume van het klokkengebeier van de Grote of Andreaskerk in Hattem wel wat minder en zachter zijn.

Zij noemt het gebeier zelfs ‘pokkenherrie’ in de tweet die zij op zondag 16 juni stuurde vanaf het terras van een lokale horecagelegenheid: (tekst gaat verder onder de foto)

Reacties
Op het bericht werd op ludieke wijze gereageerd door Hans Havinga met de tweet: ‘Het is ook bezopen dat ze zo’n kerk zo dicht op het terras gebouwd hebben. De mensen hebben vandaag de dag geen enkel culinair besef meer.’

Maar er is ook bijval voor het standpunt van Guldenaar, zoals blijkt uit de tweet van John Bijsterbosch: (tekst gaat verder onder de foto)

En daarna was het stil. Op Twitter. Tot Geert Winkel op 2 augustus een nieuwsbericht uit De Stentor op Twitter plaatste. Dit bericht gaat over het geluid van de klokken van de Bonaventurakerk in Woerden. Omdat één buurtbewoner niet kan slapen door het gebeier van de klokken van deze kerk en daarover heeft geklaagd, mag de klok niet meer luiden. (tekst gaat verder onder de foto)

Raadsvraag
Gina Guldenaar toont zich strijdvaardig en geeft aan om na het zomerreces in de raad een vraag te stellen. Deze zal dan waarschijnlijk gaan over het volume van het gebeier van de klokken van de Grote of Andreaskerk. De eerstvolgende Raadsvergadering is op 23 september a.s.

Wat vind jij?
Reageren op dit bericht? Dat kan via redactie@rtvhattem.nl of laat een bericht achter op een van de andere communicatiekanalen van RTV Hattem: de website, of het Facebook- / Twitter-account.

Reacties van lezers:
Berna Samsom: Dit is niet te geloven! Al eeuwenlang luiden de klokken en nu maken ze te veel herrie? Te triest voor woorden. Als we het over herrie hebben: laat de gemeente zich maar eens druk maken over de geluidsoverlast van de A50/A28! Oftewel: besteed tijd en aandacht aan zaken die écht belangrijk zijn! Bovendien: als je het niet bevalt, ga je toch ergens anders zitten? Mooie plekjes genoeg.
René van den Brink: Mooi zo. Twee optie’s voor Gina Guldenaar:  1: Een integratiecursus volgen. 2: Emigreren naar een land zonder déze pokkenherrie!
Herman van Raalte: Advies voor Gina, als je je echt wil profileren stel dan (meer dan) raadsvragen over geluidsoverlast voor inwoners vanwege A-50 en A-28! Steek dan in op geluidswal en geluidsarm asfalt!
Linda Gelderman: Is het niet de bedoeling dat door het klokkengeluid de mensen weten dat de kerkdienst aanvangt? Tegenwoordig heeft iedereen een wekker op  zijn/ haar telefoon dus dat gebeier op de zondagochtend (de enige ochtend dat we eindelijk uit kunnen slapen) is…

6 REACTIES

  1. Als bewoners aan het Kerkplein vanochtend nog uitgesproken dat we wel genieten van al dat gebeier. Ook op de zondagochtend. Alle liedjes van het carillon zing ik met plezier mee! Als mevrouw Guldenaar toch iets gaat aanpassen, misschien kan dan iets worden gedaan aan de stemming? Net geen 440 hz. Kunnen we dat ook gelijk oplossen?

  2. Beste Gina, als je dan toch tegen herrie gaat strijden, neem dan meteen even de herrie mee die de bevoorrading van Banka met zich meebrengt: elke dag anderhalf uur lang gebulder in de Koestraat door de vrachtwagens van Hanos. Stoort trouwens meer dan de klokken van de Andreaskerk. Alvast bedankt!

  3. Ik hou van klokgelui maar deze klokken gaan wel heel lang en hard. Wat betreft de bevoorrading van de restaurants; ik zou niet graag terug gaan naar de tijd dat er niets te beleven viel op dit prachtige plein. Maar erger dan alle genoemde punten is zo langzamerhand de onverdraagzaamheid als het eens iets anders gaat dan men zou willen.

  4. Dat de VVD zich alleen hier nog maar hard voor kan maken zegt genoeg over het belang van deze partij in Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in