Ga met de boswachter mee op natuurinspectie in het Kloosterbos

Wat is er allemaal te zien en horen aan het begin van het nieuwe groeiseizoen? Tijdens een twee uur durende wandeling op zondag 14 april neemt de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen je mee naar het Kloosterbos in Wapenveld.

Zeldzame soorten
Dit bos is aangelegd door een welgesteld persoon die zijn vrije tijd op een aangename manier wilde doorbrengen. Er werden niet zomaar wat bomen en planten neergezet, maar zeldzame soorten die niet iedereen zich kon permitteren. Geen bolgewassen, maar planten die van nature niet tot de Nederlandse flora behoren.

Uiterwaarden
De maand april is ook de tijd dat de vogels zich na een lange winterperiode weer laten horen. In de IJsseluiterwaarden bij de Zwarte Kolk zijn de eerste weidevogels aangekomen. Zij hebben de winter in Afrika doorgebracht. Zo aan het begin van het nieuwe groeiseizoen is het tijd voor een natuurinspectie, samen met de boswachter.

Geldersch Landschap & Kasteelen
De wandeling op zondag 14 april start om 14.00 uur op de parkeerplaats Kloosterdijk in Wapenveld en duurt zo’n 2 uur. Deelname kost 5,- euro, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro. Je betaalt contant bij de start van de wandeling. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen wandelen gratis mee op vertoon van een geldige donateurspas.  Meer informatie vind je op www.glk.nl/activiteiten, of bel met Aleid Bosch (038) 3769482 of Anja Kwakkel 06 – 25488561.

Parkeerplaats
Startlocatie is de parkeerplaats Kloosterdijk. Ga vanaf de Groteweg (Wapenveld-Hattem) de Kloosterweg op (Wapenveld, 8191 JB). De parkeerplaats ligt 400 meter voorbij de brug over het Apeldoorns Kanaal.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in