Eindejaars Energiebespaaractie in Noord-Veluwse gemeenten

De gemeenten Nunspeet, Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Oldebroek en Hattem starten in december de Eindejaars Energiebespaaractie. De hele maand kunnen inwoners de helft van hun aankoopbedrag (tot € 150,-) terugkrijgen op energiebesparende producten.
Inwoners van de gemeenten kunnen de korting krijgen wanneer ze een energiebesparend product (denk aan isolatiemateriaal, ledverlichting en infraroodpanelen) halen bij een bouwmarkt, doe-het-zelf winkel, installatie- of bouwbedrijf in de regio Noord-Veluwe. Vervolgens kunnen zij de bon(nen) van de producten online inleveren bij het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. Ieder huishouden kan dit één keer doen, maar mag wel meerdere bonnen inleveren. De helft van het aankoopbedrag wordt teruggestort op de aangegeven rekening, tot een maximaal bedrag van € 150,-.

Duurzaamheid
De bedoeling van Eindejaars Energiebespaaractie is om inwoners van de Noord-Veluwe een steuntje in de rug te geven als het gaat om energiebesparing in huis. Ook wijst Veluwe Duurzaam op de voordelen voor het huishouden zelf: in een goed geïsoleerd huis hoeft bijvoorbeeld minder gestookt te worden, wat een positief effect op de energierekening heeft. In gemeente Nunspeet zijn er overigens meer duurzaamheidsinitiatieven die georganiseerd of gesteund worden vanuit de gemeente, zoals de Toekomstbestendig Wonen Lening of de inzet van klusteams om huizen energiezuiniger te maken.

Vervolg
De Eindejaars Energiebespaaractie is een vervolg op de Energiebespaaractie die eerder dit jaar liep in dezelfde zeven gemeenten. Met de nieuwe actie kan elk huishouden nogmaals meedoen. Ook zijn de korting en het maximale bedrag verhoogt voor de decembermaand, respectievelijk van 25% naar 50% en van € 50,- naar €150,-. De nieuwe actie loopt van 1 tot 31 december, maar ook bonnen van de maand november kunnen ingediend worden.
Voor meer informatie zoals een lijst van deelnemende producten, voorwaarden en de spelregels voor het declareren, kijk op: www.veluweduurzaam.nl/eindejaarsactie.

Bron: Mediapartner Omroep Gelderland

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in