“Gezamenlijke opgave om het centrum van Hattem aantrekkelijk en levendig te houden”

In het stadhuis spraken projectleider Jurian Lier van de gemeente Hattem, wethouder Auke Schipper en het bestuur van ondernemersvereniging HAVO over de aanpak van de herinrichting van de binnenstad.

‘Hoe ziet een aantrekkelijke openbare ruimte in de binnenstad van Hattem eruit?’ Dat was voor de HAVO de vraagstelling in het oriënterende gesprek van afgelopen maandag. “Hierin werken we nauw samen met de gemeente Hattem om te komen tot een samen gedragen besluit en het faciliteren van een toekomstbestendige binnenstad.”

Doel
Het doel van de herinrichting is een aantrekkelijke en voor iedereen toegankelijke openbare ruimte van de historische binnenstad die bijdraagt aan:
• een economisch vitaal ondernemersklimaat,
• een hoge attractiewaarde voor bezoekers,
• een centrale ontmoetingsfunctie voor de bewoners en ondernemers.

‘Prachtige binnenstad’
De gesprekspartners geven aan dat Hanzestad Hattem een prachtige binnenstad heeft met een prettige menging van wonen, winkelen, werken, musea, horeca, recreatie en toerisme. Hattem heeft een monumentaal karakter met een middeleeuws stratenpatroon. Is goed bereikbaar met voldoende parkeervoorzieningen aan de randen. Een jachthaven met 240 ligplaatsen en 20 camperplaatsen. Drie musea, een goed gevulde evenementenkalender, een specifiek winkelaanbod en goede horeca.

Kwaliteiten
Hattem heeft een aantal bijzondere kwaliteiten waarop kan worden voortgebouwd. Het is een compacte Hanzestad, gelegen tussen de IJsseldelta en het Veluws massief. Het sfeervolle centrum verbindt deze kwaliteiten; het historische karakter, de verschillende musea, de bijzondere winkels en de sfeervolle en vriendelijke atmosfeer. Ze vormen de basis om ook in de toekomst kwaliteit en aantrekkingskracht te kunnen bieden. Een kwalitatief hoogwaardige binnenstad is een:
• ontmoetingsplaats voor de bewoners,
• vestigingslocatie voor ondernemers,
• toeristische attractie voor bezoekers.

Dynamisch
Volgens de gesprekspartners is het de gezamenlijke opgave om het centrum aantrekkelijk en levendig te houden. “De Hattemse binnenstad vormt een dynamisch geheel. Ze is het toneel van uiteenlopende ingrepen en investeringen die er stapsgewijs voor zorgen dat het aanzicht van de binnenstad veranderd.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in