Vijf Gelderse partijen boos over gebruik laagvliegroutes

Vijf partijen in Gelderland zijn verbolgen over het besluit van minister Cora van Nieuwenhuize om de laagvliegroutes op 7 november te openen. Door dat besluit zal er vanaf volgende maand al gebruik worden gemaakt van de laagvliegroutes.

‘We zijn echt verbaasd over dit besluit. Het is nog niet eens nodig want Lelystad is nog niet open’, zegt Wouter Witteveen van GroenLinks Gelderland. Witteveen wil –  samen met VVD, CDA, ChristenUnie en de SGP – dat de provincie nogmaals bij het Rijk aangeeft tegen de laagvliegroutes te zijn en dat de minister haar besluit zou moeten heroverwegen.

De provincie vindt sowieso dat Lelystad Airport pas open kan als er een oplossing is gevonden voor het laagvliegen boven Gelderland. De opening van het vliegveld heeft overigens nog met veel hobbels te maken. Eentje werd in september genomen, toen de Europese Commissie een regeling tussen het verkeer van Schiphol en Lelystad Airport goedkeurde.

De tegenstanders van meer vluchten op Lelystad hebben de hoop gevestigd op andere problemen die nog moeten worden opgelost. Zo kan ook de stikstofuitspraak van de Raad van State roet in het eten gooien.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in