Personeel Isala Zwolle en Meppel werkt op dinsdag 8 oktober zondagsdienst

Ziekenhuismedewerkers van de Isala ziekenhuizen in Zwolle en Meppel draaien op dinsdag 8 oktober 24 uur lang zondagsdiensten (de stakingsvariant voor ziekenhuizen). De operatiekamers, radiologie en tientallen andere afdelingen zijn die dag gesloten voor niet-spoedeisende zaken vanwege de cao-acties.

Zondagsdienst
Tijdens zondagsdiensten sluiten afdelingen 24 uur de deuren voor niet-spoedeisende zaken. Binnen de ziekenhuizen is dit een ultiem middel van actievoeren, want staken is niet mogelijk. Tijdens de zondagdiensten worden spoedeisende zaken vanzelfsprekend behandeld en staat de patiëntveiligheid in alle gevallen voorop.

Staken voor goede cao
Het personeel sluit zich hiermee aan bij een estafettestaking om te komen tot een goede cao. Bij de diverse ziekenhuizen komen werknemers een aantal keer samen voor een protestbijeenkomst om kracht te zetten bij hun eisen. Ook vragen zij hun Raden van Bestuur te tekenen voor steun en om zich achter hun personeel te stellen in het conflict met werkgeversvereniging de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

Er vallen 200.000 medewerkers onder de cao ziekenhuizen. Deze werken verspreid over 83 ziekenhuizen en 30 revalidatiecentra in Nederland. Bij Isala werken rond de 6.000 medewerkers.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in