Veel belangstelling voor vertrekkende Mathilde Stam

Vrijdag 2 juli was er gelegenheid om afscheid te nemen van Mathilde Stam, vertrekkend directeur van Stichting Welzijn Hattem. Vanwege de corona-maatregelen vond dit plaats in twee groepen waardoor er de mogelijkheid was om voldoende afstand van elkaar te houden.

Verbinden
In zijn afscheidswoord memoreerde Joop van der Werf als oud-voorzitter van het bestuur van SWHattem de kwaliteiten van Mathilde. “Verbinden. Dat is waar het bij jou steeds om draait,” zei Van de Werf. Bij haar sollicitatie, vijf jaar geleden, moest Mathilde een Pitch houden. Daarin schetste zij in 1 minuut haar kwaliteiten. “Verbinden, dat is wat jij zei te kunnen, maar vervolgens ook waar maakte én waar wij om zaten te springen,” aldus Van der Werf.

Mathilde Stam heeft samen met haar team de afgelopen vijf jaar heel wat nieuwe project-initiatieven ontwikkeld. Voorbeelden daarvan zijn: de Brede Basisvoorziening, het Steunouder-project en de huisbezoeken aan 75-jarigen.

Lovende woorden
Ook wethouder Martijn Hospers had, mede namens zijn collega-wethouder Carla Broekhuis, lovende woorden voor de inzet van Mathilde Stam. Ten slotte nam Frank Seine (directeur/eigenaar bij Avicenna Academie voor Leiderschap), een oud-student, -collega en vriend van Mathilde het woord waarin hij aangaf dat Mathilde altijd betrokken is geweest bij het Sociale Domein.
Mathilde bedankte een ieder voor de samenwerking en gaf aan dat wij haar in Hattem nog zeker zullen ontmoeten, wellicht als toekomstig inwoner, maar zeker als directeur van het Anton Pieck Museum, want deze functie blijft zij uitoefenen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in