Molecaten Ruiterdag in Hattem slaat een jaar over

De Molecaten Ruiterdag in Hattem gaat dit jaar niet door. De eventingwedstrijd, die gepland stond op 10 oktober schuift door naar het najaar van 2021.

“Ook al zijn er versoepelingen van de maatregelen rondom het coronavirus, we kunnen de kwaliteit van het evenement nu onvoldoende garanderen,” vertelt Wichert Fikse, voorzitter van de organiserende rijvereniging Hippisch Hattem.

Eventing
In de bossen van het Hattemse landgoed Molecaten wordt als sinds de jaren zestig in oktober een nationale eventingwedstrijd voor paarden tot en met de klasse Z georganiseerd. In 2019 was het evenement zelfs decor van de nationale KNHS-kampioenschappen.

Crosshindernissen
“We vinden het ontzettend spijtig en hebben met het organisatiecomité goed nagedacht over de consequenties. Eerder dit jaar hebben we ook het Hippinksterconcours in Hattem al moeten annuleren door het coronavirus,” vertelt Fikse. Wat is uiteindelijk doorslaggevend geweest om ook de Molecaten Ruiterdag een jaar over te slaan? “Het bouwen van de cross-hindernissen in het bos is vrijwel onmogelijk op 1,5 meter. Daarnaast trekt de Molecaten Ruiterdag jaarlijks veel bezoekers.”

Regelgeving
“En op dit moment zijn er nog teveel onzekerheden over de exacte regelgeving rondom zo’n groot evenement. Denk bijvoorbeeld aan de looproutes en het houden van voldoende afstand op de drukke locaties. Al met al is de kans groot dat het evenement dan teveel afwijkt van de verwachtingen en standaarden die deelnemers, officials, sponsors en bezoekers van de Molecaten Ruiterdag gewend zijn.”

2021
De organisatie van Hippisch Hattem richt nu alle pijlen op het najaar van 2021 en is ervan overtuigd dan weer een prachtig evenement neer te kunnen zetten. Kijk voor de laatste informatie op sgw-hattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in