Appartementencomplex hoek Nieuweweg – Allee

Burgemeester en Wethouders van Hattem stellen de gemeenteraad voor een co̦rdinatiebesluit te nemen voor de bouw van een appartementencomplex op de locatie hoek Nieuweweg Рhoek Allee. Het gaat om de percelen Nieuweweg 85 (waar nu restaurant Beef and More is gevestigd) en Allee 1, 1a en 3.

Een inspraakprocedure
Een particuliere ontwikkelaar wil hier een appartementencomplex bouwen en heeft de gemeente verzocht om een coördinatiebesluit. Voordeel van een dergelijke procedure is dat bestemmingsplan en vergunningen in één keer worden behandeld. Dat betekent dat er sneller een besluit wordt genomen en er dus sneller duidelijkheid is voor de ontwikkelaar. Bovendien is het proces ook voor de omgeving overzichtelijker: er is één procedure met de bijbehorende momenten om in te spreken of bezwaar te maken.
Een dergelijke regeling is ook gebruikt bij het bestemmingsplan voor de vestiging van een derde supermarkt in ’t Algemene Veen.

Twee wooncomplexen
Als het bestemmingsplan wordt goedgekeurd dan mag er aan weerszijde van de Nieuweweg een appartementencomplex worden gebouwd. Jaren geleden is immers al een plan goedgekeurd voor een wooncomplex met restaurant aan de Nieuweweg hoek Parklaan. Deze nieuwbouw, met de naam Parkstaete, staat gepland als vervanging van een leegstaand hotel- en cafetariacomplex en restaurant Kota Radja. Hoewel de vergunning al in 2017 is verstrekt, is de bouw van Parkstaete nog steeds niet begonnen en zijn de leegstaande panden slooprijp. Door de nieuwbouw van de twee wooncomplexen zal de Nieuweweg op dit punt een compleet nieuw aangezicht krijgen.

 

2 REACTIES

  1. Ik zou voorstellen dat er op die plaats door de gemeente camera beelden worden gemaakt. en het argument AVG ect.. is niet van toepassing als je deze wetgeving goed leest.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in