Toegangsweg ’t Veen (‘parkstrook’) krijgt naam

Met 55% van de stemmen is G.W. Barendsenweg verkozen als naam voor de nieuw aan te leggen toegangsweg voor ’t Veen!

G.W. Barendsenweg grote winnaar
De gemeente Hattem heeft in 2023 via het platform samenhattem.nl een uitvraag gedaan voor een nieuwe naam voor de verbindingsweg. Er kwamen zo’n zestig suggesties voor namen binnen. De inzendingen zijn eerst gefilterd op vooraf bekendgemaakte vereisten. Uit deze selectie is een top tien samengesteld door het college van burgemeester en wethouders. Hierop kon weer gestemd worden. G.W. Barendsenweg bleek de grote winnaar met 55% van de stemmen.

Monument voor grondlegger Bakkerijmuseum
De heer Barendsen was vanaf 1959 inwoner van Hattem en oprichter van het Nederlands Bakkerijmuseum. Barendsen startte zijn Creatief Centrum voor de Bakkerij in 1978 en kon toen niet vermoeden dat zijn initiatief zou uitgroeien tot de grote trekpleister in Hattem. Maar liefst 70.000 bezoekers per jaar komen op dit leukste uitje van Gelderland af. Het Bakkerijmuseum roept in heel Nederland warme gevoelens op voor de stad Hattem. Het honderdste geboortejaar is volgens de gemeente Hattem een prachtig moment om de oprichter van Het Nederlands Bakkerijmuseum te eren met een straatnaam. Extra mooi is dat Barendsen in ’t Veen woonde en dat de verbindingsweg de route symboliseert tussen zijn huis en het bakkerijmuseum.

Alvast taart voor winnaar
De gemeente Hattem laat verder nog weten: De indiener van deze naam is Kim Barendsen. Kim krijgt voor haar winnende inzending naast ‘eeuwige roem’ ook een rol bij de onthulling van het naambord voor de nieuwe weg.
De aanleg laat nog even op zich wachten. Daarom ging wethouder Koen Castelein vrijdagmiddag alvast bij de winnende Kim langs met een overheerlijke slagroomtaart.

Waar komt de weg?
De weg kom tussen de voormalige Noordgouw, Daendelsweg 4 en De Triangel, Veenburgerweg 15, aldus de gemeente. In de plannen wordt dit ‘de parkstrook’ genoemd.

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in