Fietsdashboard Gelderland voor alle fietsdata

De provincie Gelderland werkt samen met de gemeenten aan veilige en comfortabele fietsroutes. Doel is dat het fietsgebruik kan groeien naar 35% in 2030. Het fietsdashboard is hierbij een handig hulpmiddel en geeft een overzicht van fietsroutes, fietsgebruik en statistieken.

Op deze site is ook het Hoofdfietsnet Gelderland te vinden. Het gaat hier om fietsroutes tussen onder andere woon- en werklocaties, scholen, stations, ziekenhuizen. Een van de hoofdfietsroutes loopt van Hattem naar Heerde over het voormalige tracé van de Baronnenlijn. Fietspaden van het Hoofdfietsnet kenmerken zich doordat het snelle fietsroutes zijn waarop fietsers zoveel mogelijk voorrang krijgen.

Regelmatig tot dagelijks worden er tellingen gedaan van het aantal fietsen, verplaatsingen en ongevallen. Ook is er te vinden hoeveel subsidie voor de fietspaden is verstrekt. Tot slot is er GPS fietsdata te vinden, hoewel dit vooralsnog gericht is op de omgeving Arnhem – Nijmegen. Al deze informatie is terug te vinden op de website fietsdashboard Gelderland.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in