Primeur voor eL-Tec met installatie aerodynamisch vleugelvormig ‘zeil’

In samenwerking met Econowind heeft eL-Tec afgelopen week de eerste vaste opstelling van de Ventifoil gemonteerd. De Ventifoil is een vleugelvormig element dat gebruik maakt van moderne innovaties in aerodynamica die een grote aandrijfkracht creëren in verhouding tot zijn grootte. Slimme zuigkracht is geïntegreerd in de vleugel, wat resulteert in dubbele kracht van de Ventifoil tijdens het reefen (het zeilen op de Ventifoil) wanneer dat nodig is.

Innovatie Award
De MV Ankie van Jan van Dam Shipping uit Spijk heeft de primeur en is het eerste schip ter wereld met deze duurzame innovatie. Econowind heeft afgelopen jaar de Maritime Innovation Award in de wacht gesleept met de Ventifoil. Door zijn duurzame brandstofbesparende toepassing, was het gekozen tot meest innovatieve innovatie.

Brandstofbesparing
De Ventifoils kunnen om de eigen as vouwen en roteren, waardoor het altijd mogelijk wordt gemaakt om toegang te krijgen tot het vrachtruim van het schip de MV Ankie. Door gebruik te maken van de Ventifoil kan er 1000 liter brandstof per dag bespaard worden op de MV Ankie tijdens de vaarten van het schip over onder meer de Noord-Europese zeeën.

eL-Tec is vanaf het begin aan betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Ventifoil en heeft de volledige besturing geëngineerd (voorzien van bedrading) en geïnstalleerd. Tijdens de open dag in oktober vorig jaar was een prototype van de Ventifoil te zien.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in